VIDEO Iz olupine izvučena tijela iranskog predsjednika i ostalih poginulih

Foto: Profimedia

Spasilačke službe izvukle su jutros tijela iranskog predsjednika Ebrahima Raisija i još osam osoba koje su putovale helikopterom koji se jučer srušio u planine na sjeverozapadu zemlje, izvijestio je Crveni polumjesec.

"U tijeku je prebacivanje tijela mučenika u Tabriz, veliki grad na sjeverozapadu Irana", rekao je za državnu televiziju šef Crvenog polumjeseca te pritom objavio da je završena operacija traganja.

Podsjetimo, iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera u planinskom području blizu granice s Azerbajdžanom, rekli su dužnosnici i državni mediji jutros.

Olupina helikoptera koji se srušio prevozeći Raisija i ministra vanjskih poslova Hoseina Amir-Abdolahiana pronađena je rano jutros nakon potrage po nevremenu.

Raisijevu smrt je potvrdio potpredsjednik Mohsen Mansuri u priopćenju objavljenom na društvenim mrežama i na televiziji.

Državna televizija je objavila da snimke s mjesta događaja koje prikazuju helikopter koji je udario u vrh planine, no nema službenih informacija o uzroku pada.

Pročitajte više