VIDEO Izrael: Uništili smo najveći Hamasov tunel ikad, imao je nekoliko krakova

Izraelska vojska priopćila je da je uništila najveći Hamasov tunel ikada otkriven u Pojasu Gaze, piše dpa. Tunel s nekoliko krakova, koji je sredinom prosinca prošle godine pronađen na sjeveru obalnog područja, proteklih je tjedana istraživan i uništen, objavila je izraelska vojska. Vojska je također objavila videosnimke na kojima se vidi kako se dijelovi tunela dižu u zrak i kako vojska baca beton na druge dijelove.

Informaciju nije bilo moguće neovisno provjeriti. Izraelske obrambene snage (IDF) rekle su da su vozila mogla proći kroz tunel koji se protezao na više od 4 kilometra, dok je bio dubok više od 50 metara. Sustav tunela nalazi se 400 metara od graničnog prijelaza Erez između Izraela i Gaze, ali se nije proširio na izraelski teritorij, objavio je IDF.

IDF tvrdi da je sustav izgradio Muhamed Al Sinwar, brat Jehje Al Sinwara koji vodi militantnu palestinsku organizaciju Hamas u Pojasu Gaze. Prema izvještajima izraelskih medija, tunel vodi do Džabalije, izbjegličke četvrti u sjevernoj Gazi koja se smatra uporištem Hamasa.

Pročitajte više