Video: Jaca nas je opet osramotila i to je hit na YouTubeu!

JACA je hit na YouTubeu! Premijerkin govor na jeziku za koji ona valjda pretpostavlja da je engleski dosad je na megapopularnom videoservisu pogledalo oko 8.000 ljudi, a ne sumnjamo da će brojka i dalje rasti. Radi se o govoru koji je Kosorica prošlog vikenda održala na Godišnjoj skupštini Europske banke za obnovu i razvoj.

Zaslužila je Jaca i stotinjak komentara za svoje jezične ekshibicije, a svima je posebno upalo u uho njeno famozno prebacivanje s engleskog na hrvatski usred govora! Naime, hrvatska premijerka Jadranka Kosor nije znala ispravno spelovati EBRD, što je u njenoj interpretaciji zvučalo otprilike kao "Aj Bi... Ej Bi...", pa si je skratila muke i jednostavno na hrvatskom ispalila "Europska banka za obnovu i razvoj".

Nije ni ostale riječi u svom govoru, koji je pročitala s papira, Kosorica uspjela baš sjajno izgovoriti. No, na njen "balkanski engleski" smo već odavno navikli. Neuspjelim pokušajima komuniciranja na najraširenijem svjetskom jeziku Jaca nas je već osramotila kad se susrela s europskim povjerenikom za proširenje Stefanom Fuelleom, a legendarno "Yes! Yes! Yes!" pred Obamom više ne treba ni spominjati. No dobro, od njega je barem dobila autogram.

"Ja sam se poklopio ušima koliko me sram", "Da, upravo taj osjećaj, kada se i sami sramite dok ovo gledate... Užas", "BRUKA!", "Jaco, uplati si tečaj engleskog, evo ja ću ti dati novac. Ne moraš preko harača uzimati", "Ja bih od srama dao ostavku istog trena", "Engleski čita na njemačkom", "Dno dna", "Ovo definitivno treba puštati djeci u školama da ih motiviramo"... To su samo neki od komentara koje je premijerka svojom izvedbom zaradila na YouTubeu.

Pročitajte više