VIDEO Kaos u Zagrebu: Zbog puknute cijevi ogromne gužve i građani bez vode

Video: Goran Stanzl/Pixsell Foto: Goran Stanzl Pixsell, čitatelji Indexa

ZBOG puknuća magistralnog cjevovoda u zoni raskrižja Selske ceste i Krapinske ulice prekinut je promet Selskom na dijelu od Baštijanove do Zagorske, a zatvorena je i Krapinska od Čakovečke do Selske, javili su iz Zagrebačkog holdinga.

>> Ako imate fotografije i snimke s mjesta događaja, možete nam ih poslati na desk@index.hr ili u inbox na našoj Facebook stranici.

Kako je izvijestila policija, na cesti je veća količina vode te je došlo i do oštećenja kolnika.

Autobusna linija 109 vozi obilazno Zagorskom, Golikovom i Baštijanovom do Selske te dalje uobičajenom trasom, a prometna policija preusmjerava i osobna vozila.


Foto: Boris B.

Građani bez vode

Gužve su na svim prilaznim koridorima, vozi se sporije na širem području zone radova.

Bez vode je dio potrošača u okolnim naseljima, iako se dio kućanstava prespaja na alternativni model opskrbe. Unatoč tome, na terenu su cisterne s pitkom vodom te interventne ekipe tehničkih službi. Sanacija traje.

Poplavljena su dvorišta

"Prema zaprimljenoj informaciji od Županijskog centra 112 Zagreb jutros oko 04:30 sati na dijelu prometnice Selske ulice, između Baštijanove i Planinske ulice, došlo je do puknuća magistralne vodoopskrbne cijevi uslijed čega je došlo do poplavljivanja dvorišta okolnih stambenih objekata, i poplavljivanja i oštećenja kolnika Selske ceste.

Promet Selskom cestom je do daljnjega obustavljen dok se ne završe radovi na sanaciji nastale štete na čemu su angažirane dežurne ekipe tvrtke Vodoopskrba i odvodnja, Zagrebački holding d.o.o. - Podružnice zagrebačke ceste, četiri Dobrovoljna vatrogasna društva Vatrogasne zajednice Grada Zagreba i Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba s ukupno 20 vatrogasaca.

Mjesto događaja osiguravaju službenici Policijske uprave zagrebačke koji će zajedno sa službenicima prometnog redarstva Grada Zagreba vršiti regulaciju prometa na okolnim prometnicama", izvijestili su iz Ureda za hitne situacije Grada Zagreba.


Foto: Claudia Čović

Pročitajte više