VIDEO Ovo su novi strojevi kineske vojske za ubijanje - psi roboti s puškama

Screenshot: CCTV

Izgleda kao nešto iz distopijske serije Black Mirror, ali ovo je samo najnovija adaptacija robotike za moderno bojno polje. Tijekom nedavnih vojnih vježbi s Kambodžom, kineska vojska pokazala je psa robota s automatskom puškom na leđima, piše CNN.

"Može poslužiti kao novi član u našim urbanim borbenim operacijama, zamjenjujući naše ljudske članove da provode izviđanje i identificiraju neprijatelja i gađaju metu", kaže vojnik identificiran kao Chen Wei u videu državne televizije CCTV.

Dvominutni video snimljen tijekom kinesko-kambodžanske vježbe "Golden Dragon 2024" prikazuje psa robota kako hoda, skakuće, leži i kreće se unatrag, a kontroliran je preko daljinskog uređaja. U jednoj vježbi, robot koji puca iz puške vodi pješačku jedinicu u zgradu. 

Vojna uporaba pasa robota nije ništa novo. CCTV video iz prošle godine također je prikazao robotske pse naoružane puškama u zajedničkoj vježbi u kojoj su sudjelovale kineske, kambodžanske, laoške, malezijske, tajlandske i vijetnamske vojske održanoj u Kini prošlog studenog. U 2020., i Zračne snage SAD-a demonstrirale su kako koriste robotske pse.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.