POŽARI U DALMACIJI

VIDEO Lokaliziran veliki požar kod Sukošana, vatrogasci obranili kuće

Foto: HVZ

VELIKI požar izbio je danas oko 15:30 kod Sukošana u zaseoku Viterinci u Gornjim Raštanima. Tri kanadera su bila na terenu. U 17:50 vatrogasni zapovjednik nam je rekao da je požar lokaliziran. Opožarena površina je jako velika.

 
 

Video požara kod Sukošana objavili su vatrogasci koji su jurili prema mjestu požara u mjestu Raštane.

Nazvali smo DVD Općine Sukošan. "Stanje je teško, branimo kuću po kuću, ne mogu više pričati...", rekao nam je vatrogasac s terena oko 16 sati.

Na terenu su bili vatrogasci iz JVP-a Biograd, DVD-a iz Sukošana, Sv. Filipa i Jakova i Galovca, stižu i vatrogasci iz JVP-a Zadar.

"Borimo se s požarom, u jednom trenutku bile su ugrožene kuće, ali je odbijen iz tog smjera", kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić za 057info.hr.

Priopćenje HVZ-a

"Dana 21. kolovoza u 14:42 ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru raslinja na području Gornjih Raštana. Požar je zahvatio travu, nisko raslinje, makiju i nisku hrastovu šumu na zasada neutvrđenoj površini. U gašenju požara sudjeluje 20 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila s područja Zadarske županije te tri protupožarna kanadera.

Još jednom upozoravamo građane na zabranu paljenja bilo kakve vatre na otvorenom. Ako primijetite dim ili požar, odmah zovite vatrogasce na broj 193 ili Centar 112", priopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

 

Video: 057info.hr

Pročitajte više