Avion u SAD-u zabio se u dalekovod: "Svaki krivi pokret je mogao pogoršati situaciju"

Screenshot: WUSA9

"SPAŠENI su pilot i putnik koji su bili satima zarobljeni u malom zrakoplovu nakon što se u nedjelju zabio u dalekovode u okrugu Montgomery, u Marylandu. Obojica su zadobila teške ozljede te su prevezena u bolnicu", rekao je jutros Scott Goldstein, voditelj vatrogasno-spasilačke službe okruga Montgomery. 

Nakon što su zaprimili dojavu o manjem avionu koji se zabio u dalekovodni stup vatrogasci su pojurili na mjesto događaja. Kada su stigli, ugledali su zrakoplov koji je visio sa stupa na oko 30 metara visine. Akcija spašavanja putnika započela je u 17:30.

"Svaki pokret, svaki slučajni pokret, mogao je pogoršati situaciju"

U privatnom avionu su bili pilot Patrick Merkle (65) i putnik Jan Williams (66). Vatrogasci su tijekom spašavanja bili s njima u kontaktu. No da bi krenuli po njih, morali su pričekati da se stup odspoji s mreže.

"Tim se morao popeti gore i provjeriti ima li statičkog elektriciteta ili zaostale struje. Također su trebali učvrstiti avion za konstrukciju stupa. Avion nije stabilan sve dok se čvrsto ne priveže. Svaki pokret, svaki slučajni pokret, mogao je pogoršati situaciju. Magla je zakomplicirala cijeli proces", kazao je Goldstein.

Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) rekla je za CNN da se radilo o zrakoplovu Mooney, koji je poletio iz zračne luke Westchester County u New Yorku. Istraga incidenta je u tijeku.

Pročitajte više

 

Pročitajte više