VIDEO Maras u saboru tražio da se izbace kupljeni zastupnici. Izbio je kaos

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U SABORU je ponovno izbio kaos. 

Već na početku glasanja mostovci su napustili sabornicu. Zastupnik Mosta Nikola Grmoja rekao je kako ne žele sudjelovati u cirkusu te da je sramota da vladi većinu drže zastupnici koji su izabrani na listi SDP-a, a u međuvremenu su prešli na stranu vladajućih, dok istovremeno "nema glavnog Plenkovićevog koalicijskog partnera Milorada Pupovca". 

Maras od Jandrokovića tražio da izbaci kupljene zastupnike

Nakon toga je nastavljeno glasanje, no ubrzo je SDP-ov Gordan Maras tražio povredu poslovnika. 

Od predsjednika sabora Gordana Jandrokovića tražio je da premjesti zastupnike koji su izabrani na listama SDP-a, a u međuvremenu su prešli vladajućima. Oni, naime, još uvijek sjede na istom dijelu sabornice gdje i oporba. Prethodno je premještanje tih zastupnika od Jandrokovića tražio i Arsen Bauk koji je rekao da "zagađuju prostor".

"Povrijeđen je poslovnik jer se ne poštuje odluka Predsjedništva sabora o premještanju saborskih zastupnika koje je gradonačelnik Bandić kupio novcem poreznih obveznika", rekao je Maras dok je počelo negodovanje zastupnika vladajućih.

"To je direktni plijen koji se isporučuje HDZ-u odnosno Andriji Mikuliću, njegova fotelja je plaćena zagrebačkim poreznim novcem. Ja vas molim da to spriječite i da maknete zastupnike koji su kupljeni na taj način", kazao je Maras kojem je Jandroković odgovorio da je klubovima zastupnika poslano da predlože premještanje i da se čeka da se to dogodi.

Javila se uvrijeđena Opačić i dobila pljesak HDZ-ovaca, odmah joj odgovorio Maras

No onda se javila bivša SDP-ovka Milanka Opačić koja se očito osjetila prozvanom u Marasovom istupu. Od Jandrokovića je tražila zaštitu. 

"Zaštitite pojedine saborske zastupnike. Nitko nije kupljen. Ništa nisam tražila ni od Ivice Račana ni od Zorana Milanovića, a još manje od Bandića ili Bernadića. Glasat ću samo za ono što je dobro za građane i to je sve", rekla je uzrujano Opačić i dobila pljesak HDZ-ovaca.

Odmah joj je odgovorio Maras. 

"Zagrebačkim novcem je okupljen velik klub koji daje podršku Plenkovićevoj vladi. Ja ne znam tko će se prepoznati, a o cijelom političkom radu Milanke Opačić najbolje govori ovaj frenetični pljesak HDZ-ovaca koji je dobila."

Na te je Marasove riječi zapljeskao dio SDP-ovaca. 

Pročitajte više