VIDEO Maturanti u Zagrebu skidali LGBT zastave, čovjek stao pred njih 20 i otjerao ih

MATURANTI su u petak kod zgrade HNK u Zagrebu pokušali skinuti LGBT zastave koje su postavljene uoči ovogodišnjeg Zagreb Pridea. Možda bi i poskidali sve tri zastave koje su postavljene na Trgu Republike Hrvatske da im se nije usprotivio čovjek koji je došao biciklom, stao pred njih i otjerao ih. 

Snimka pokazuje kako su maturanti čupali zastave i kako ih je čovjek zaustavio

Na videu koji je snimio Indexov čitatelj jako se dobro vidi što se događalo kod HNK. 

Grupa od 30-ak maturanata došla je do jarbola na kojem je zastava s duginim bojama. Više maturanata iz te skupine krenulo je rukama tresti jarbol. Potom se jedan maturant penje na jarbol i pokušava skinuti zastavu dok mu više maturanata drži noge, no ne uspijeva.

Dolazi potom druga grupica maturanata. Jedan od mladića iz te skupine penje se na jarbol i pokušava ono što nije uspio njegov prethodnik. I njemu drugi maturanti pridržavaju noge dok se penje do zastave.

Paralelno, na drugi jarbol, na kojem je još jedna LGBT zastava, crveno-plava, penje se drugi maturant. No obojica ubrzo silaze opet neobavljena posla. Potom se još jedan maturant penje prema zastavi duginih boja uz pomoć maturanta koji mu rukama gura stražnjicu (!), no onda dolijeće čovjek na biciklu i doslovno skida mladića s jarbola.

 

Vidi se kako čovjek viče na maturante koji se pred njim povlače. Vidi se i kako čovjeku daju podršku neki vozači iz automobila, kao i jedan mladić koji je stajao među maturantima, ali nije sudjelovao u pokušaju skidanja zastava. On prilazi čovjeku koji je otjerao divljake i rukuje se s njim. 

U tim se trenucima na snimci vidi kako je, dok je čovjek sprječavao skidanje zastave duginih boja, netko od maturanata uspio skinuti zastavu s trećeg jarbola. Zastava je, naime, u tim trenucima na tlu.

Čovjek koji je otjerao divljake je profesor, ispričao je kako je sve izgledalo

Čovjek koji je zaustavio maturante koji su skidali LBGT zastave u centru Zagreba je profesor u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Alan Vlahov, koji je za Telegram ispričao kako je sve izgledalo. 

"Kad sam došao do Mažuranićeva trga, vidio sam ekipu od dvadesetak momaka kako su se okupili oko tih jarbola sa zastavama, a jedan se mladić, pomalo krupniji, počeo verati i skidati zastavu. Do njega se drugi momak također počeo penjati. Ja sam to gledao u nevjerici, a onda sam prišao prvom dečku, uhvatio ga za nogu i rekao mu da siđe", prepričava Vlahov.

"Počeo sam vikati na njih, govoriti im kakve su to budale, kako to mogu raditi. Nisam uopće razmišljao, bilo mi je neshvatljivo kako se mogu tako ponašati. Tek sad, kad pomislim unatrag, sjetim se da sam stajao među 15-20 mladića, moglo se dogoditi svašta", rekao je za Telegram.

Daljnjeg fizičkog obračuna, naglasio je, nije bilo, a dečki su na sve to promrmljali nešto i nastavili svojim putem. "Jedan od njih, koji je bio promatrač, čak mi je zahvalio i dao ruku", kazao je.

Zastavu koja je bačena uzeo je sa sobom, kontaktirao je ravnatelja škole kako bi mu sve to ispričao, a kad je došao do škole, razgovarao je i s policijom koja je ondje bila zbog neke druge situacije. Policija je preuzela zastavu i napravila zapisnik. 

Upravo sam čupao sa jarbola maturanta elektrotehnike kada je pokušavao skinuti i treću zastavu.

Posted by Alan Vlahov on Friday, May 26, 2023

Trgali prometne znakove i vikali "ubij pedera"

Kad smo već kod policije, postavlja se pitanje zašto policije nigdje nije bilo na vidiku dok su maturanti uporno pokušavali počupati zastave s jarbola, posebno zbog činjenice da su idioti poput ovih i lani tijekom norijade pokušali potrgati zastave, o čemu su mediji također izvještavali.

Tijekom ovogodišnje norijade neki su maturanti trgali i prometne znakove i skandirali "ubij pedera". 

Pročitajte više