VIDEO Medved: Cilj nove vlade je da bude manje prirodnih katastrofa

Foto: Hana Kajari/Index

Program vlade premijera Plenkovića jasno oslikava programe i HDZ-a i Domovinskog pokreta, rekao je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a potpredsjednik vlade Tomo Medved, naglasivši kako vjeruje da će novavlada realizirati program koji je predstavila.

UŽIVO Tomo Medved daje izjavu za medije nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a

Posted by Index Vijesti on Monday 20 May 2024

"Program vlade jasno oslikava i program HDZ-a i program Domovinskog pokreta, i u skladu s njime vjerujem da ćemo u iduće četiri godine kao stabilna vlada realizirati sve te programe”, izjavio je zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Vlade ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved po završetku prve sjednice Predsjedništva HDZ-a nakon što je u petak potvrđena nova Vlada RH.

Dodao je kako je želja svih da u novom mandatu bude manje kriznog upravljanja i prirodnih katastrofa kakvih je, nažalost, bilo puno u protekle četiri godine. Već na početku nove Vlade, podsjetio je Medved, zadržana je praksa utvrđivanja najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. 

O EU izborima

Podsjetio je i kako je u subotu obilježena obljetnica Bleiburške tragedije i Križnog puta, ponovno naglasivši kako je politika Vlade osuda svih totalitarnih režima -  nacizma, fašizma i komunizma. „Kada govorimo o žrtvama komunizma, naša Vlada u proteklih osam godina ulaže velike napore u razjašnjavanju istine o sudbini žrtava koje su stradale na križnim putevima”, rekao je Medved.

Tijekom proteklih osam godina na više od 600 lokacija u Hrvatskoj provedena su probna iskopavanja, a više od 2.000 posmrtnih ostataka žrtava je ekshumirano u 16 županija. „Na isti način nastavit ćemo i ubuduće”, poručio je ministar Medved.

Na novinarski upit o europskim izborima Medved je izrazio uvjerenje da će HDZ  na tim izborima također biti relativni pobjednik, kao i na proteklim parlamentarnim.

Pročitajte više