VIDEO Milanović: Netko opstruira nabavu Bradleyja, neka zna da ga pratim

Foto: Index

PREDSJEDNIK Zoran Milanović danas je u Glini rekao da netko opstruira nabavu američkih oklopnih vozila Bradley za Hrvatsku vojsku.

"Amerika nam ih nudi praktički na dar, a netko to pokušava omesti"

"Pratite što se događa oko nabave oklopnih vozila Bradley, znam da to nije tema sad za ljude koji se bave egzistencijalnim pitanjima. Amerika nam nudi praktički na dar, a netko to pokušava omesti. Kad bi cijela HV bila opremljena takvim vozilima, bila bi prejaka. Onaj tko to opstruira, to je kao da činiš kazneno djelo nepružanja pomoći", rekao je Milanović.

Pogledajte video!

 

"Pozivam vas da pratite kako o tome izvještavaju neki mediji, Jutarnji list prije svega, rade to po diktatu vlade i Ministarstva obrane. Jučer je bio sastanak kod premijera koji ili ne zna ništa... 3.5 sata se priča o tome, a rok istječe krajem siječnja. Banožić je prije par dana dobio pismo iz Pentagona gdje ga se požuruje da donese tu odluku", rekao je Milanović.

"To opstruira netko tko očito ima poslovne planove, stvar je dramatična"

"Netko tko očito ima poslovne planove opstruira dar koji nam nudi SAD. To nije milijardu dolara, nego 150 milijuna. Stvar je dramatična. Netko ne želi da HV dobije nešto što je bitno za obranu zemlje. Mi smo članica NATO-a, ljudi nam nude na dar nešto što je jako vrijedno, što za mali novac možemo pretvoriti u sustav koji će Hrvatskoj koristiti najmanje 20 godina i to netko opstruira. Neka taj netko zna da ga pratim i da znam više nego što misli da znam", rekao je.

Pročitajte više