VIDEO Mještani Žrnovnice čekaju Kolindu: "Zašto dolaze političari? Jel´ zna ona kad će nam doć struja?"

Foto: Index

DVADESETAK mještana Žrnovnice, mjesta koje je jučer izgorjelo u neviđenom vatrenom obruču, čekaju dolazak predsjednike Kolinda koja danas stiže na sanirama opožarena područja. Mještani su bijesni i razočarani.

"Jedva čekam da je vidim, sramota. Susjed mi je poginuo, srce mu je puknulo, sada moram na sprovod.  Što nam vrijedi uopće njezin dolazak, kada će ionako ovce opet birati", prišla nam je gospođa Mirna Sinovčić kako bi s nama podijelila ljutnju i bol.



"Ne mogu gledati što je ostalo  od našeg mjesta. I meni će srce puknuti. Ne znam zašto ona dolazi i čija je to predsjednica, moja nije. Ja bih sve političare odavde potjerala", dodala je.

Ivan Grizelj iz Sela Amižići jedva je spasio kuću i sina koji je gasio požar.

"Spasio nas je mali bazen koji sam napravio za svoju djecu. Mislio sam da ću izgubiti dijete. Kuću do nas, dva metra udaljenu, progutala je vatra. Planule su grede stare stotinu godina. Kuća je pala.... Sinu sam oko glave stavljao hladne ručnike koje smo umočili u bazen. Nije bilo vode ni struje. Da nisam imao taj bazen, Bože dragi, ne bi ostao od nas ništa

Uhvatio me grč, srce mi je skoro stalo, krvarili smo za ovu kuću, za našu zimnicu, godinama smo to stjecali. Političari? Zašto dolaze? Ne znam što će nam. Da nije bilo nas mještana, volontera i vatrogasaca, ne bi od nas ostalo ništa" , požalio nam se Grizelj.

Pročitajte više