VIDEO Morski pas ubio mladića iz Rusije. Izvukli ga iz vode i usmrtili

Screenshot: Twitter

RUSKI državljanin poginuo je u napadu morskog psa u blizini plaže u egipatskom odmaralištu Hurghada na Crvenom moru, objavili su jučer ruski generalni konzulat u gradu i dva egipatska sigurnosna izvora. Egipatsko ministarstvo okoliša objavilo je u priopćenju na Facebooku da je morski pas odgovoran za smrt posjetitelja na plaži ne navodeći detalje o žrtvi.

Tim iz ministarstva i drugih tijela uspio je uhvatiti morskog psa, navodi se u priopćenju i dodaje da su lokalne vlasti izdale zabranu plivanja, ronjenja i drugih sportova na vodi na nekoliko plaža u blizini mjesta napada, piše Reuters. Tigrasti morski pas izvučen je iz mora, a ubrzo je i usmrćen. 

Ronilac koji je stigao na lice mjesta neposredno nakon napada rekao je da su ljudi požurili pomoći žrtvi, ali da nisu uspjeli doći do njega na vrijeme. Ruska novinska agencija TASS objavila je da je ubijena osoba Rus rođen 1999. godine, koji je živio u Egiptu i nije bio turist.

Konzulat je pozvao ruske turiste da budu oprezni dok su u vodi i da se strogo pridržavaju svih zabrana kupanja koje su odredile lokalne vlasti.

Pročitajte više