VIDEO Muškarac u Belgiji mahao nožem na kolodvoru, ozlijedio 17-godišnjaka

POJAVILA se snimka koja navodno prikazuje napad koji se u utorak dogodio na kolodvoru Bruxelles-Jug u tom belgijskom gradu. U napadu je ozlijeđena jedna osoba, a napadača je zaustavio francuski policajac u civilu, piše Le Soir.

Čovjek je, prema riječima očevidaca, oko 9:30 ujutro na kolodvoru izvadio "mesarski nož" te njime počeo mahati. Svjedoci su također Le Soiru rekli da je ozlijeđeni ležao na zemlji. "Srećom, odgovor je bio brz. Inače je moglo završiti puno gore", rekao je francuski agent koji se zatekao na kolodvoru.

Vikao "Allahu Akbar"?

Belgijski mediji pišu da je ozlijeđen 17-godišnjak, a da je napadač uhićen. "Osumnjičen je za napad s predumišljajem i premlaćivanje maloljetne osobe, što je rezultiralo nesposobnošću za rad, te za nošenje zabranjenog oružja", rekao je Martin François iz ureda javnog tužitelja u Bruxellesu.

Na snimci za koju se tvrdi da prikazuje napad vidi se muškarac koji odjednom vadi nož i nasrće na drugu osobu te joj pokušava zadati porezotine. U opisu snimke piše da je napadač vikao "Allahu Akbar", iako to nije potvrđeno u medijima.

"Savezna željeznička policija doista je intervenirala u utorak ujutro zbog incidenta između dvojice ljudi na kolodvoru Bruxelles-Jug", rekla je federalna policija. "Jedan od njih dvojice upotrijebio je nož, a jedna je osoba lakše ozlijeđena. Obje osobe su uhićene."

Pročitajte više