VIDEO Na Sljemenu se radi umjetni snijeg. Temperatura je u podne bila +23

Foto: Twitter (@mramor314)

"TEMPERATURA je 22°C, ali radi se umjetni snijeg na Sljemenu! Cijene energenata rastu, sve je skuplje, inflacija, ali nema veze. Ima se, može se! Kao da nikakve krize nema. Sve će to narod platiti", objavio je na Twitteru danas korisnik imena Mramor.

Poslali smo večeras upit Gradu Zagrebu vezan uz slike i snimku koje je korisnik Twittera objavio, odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo.

Doznali smo ipak kako se zaista na Sljemenu radi snijeg. Točnije, tvornice za snijeg rade zalihe leda koje se kasnije koriste za pripremu skijaške staze. Temperatura je danas u podne na Sljemenu bila 23 stupnja. Večeras u 22 sata tamo je 17.6 stupnjeva. Sutra se očekuje još toplije.



2019. i 2020. godine tvornice za snijeg na Sljemenu započele su s radom već početkom listopada.

Testiranje sistema za novu skijasku sezonu 2020/21. ❄️❄️☃️☃️⛷🏂🎿

Objavljuje Skijalište Sljeme u Utorak, 6. listopada 2020.

Tvornice za snijeg rade i kad su više temperature, za razliku od topova za snijeg, koji rade pri niskim temperaturama. Tvornice za snijeg su, primjerice, na Cmroku u veljači 2020. godine pri temperaturi od 15 stupnjeva radile snijeg. Tada su brojni građani došli s obiteljima na piknik, a pored njih je Bandić pripremao sanjkalište. Sada je na vlasti Tomašević.

Pogledajte snimku i slike sa Cmroka 2020.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa kako bismo smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više