VIDEO Napadnut urednik srpskog tabloida koji je objavio intervju sa silovateljem

ISPRED zgrade u kojoj se nalazi redakcija srpskog tabloida Informer organiziran je prosvjed u organizaciji Ženske solidarnosti zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem. Prosvjednici su potom ušli u prolaz koji vodi do ulaznih vrata redakcije, gdje su uzvikivali "Izlazite napolje", "Monstrumi", "Gasite Informer".

>> Vučićev tabloid intervjuirao silovatelja, pitali ga što da žene rade kad im priđe

Tijekom prosvjeda u zgradu Informera je ušao glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, a na putu do ulaza jedna od prosvjednica mu je prišla i pitala: "Kako smiješ?", a potom ga pokušala udariti nogom, piše N1.

 

Video: N1 Srbija

"Bila sam bijesna, polila sam ga čašom vode"

Prosvjednica je Vladica Čulić. Za portal Nova.rs je rekla da je njena reakcija došla "prirodno, iz revolta i bijesa".

"Nas nekoliko prijateljica je sjedilo u kafiću i pilo kavu. Onda je on pokušao proći i ući u svoju redakciju. Bila sam bijesna i frustrirana i to je bila moja prirodna reakcija. Polila sam ga čašom vode i pitala kako to može raditi, kako ga nije sramota", rekla je Čulić za Nova.rs.

"On je nastavio hodati, a ja sam ga u bijesu pokušala šutnuti, ali ga nisam ni dotakla. Sada spinuje i priča da mu je povrijeđen vrat, to je budalaština", rekla je ona.

Vučićević: Silovito me udarila, grebala me po vratu

Svoju verziju događaja je za Informer ispričao i Vučićević.

"Vraćao sam se iz suda kada sam na Terazijama, ispred naše redakcije, vidio grupu prosvjednika. U želji da izbjegnem sukob, skrenuo sam u Nušićevu ulicu da bih do redakcije stigao drugim putem. U tom trenutku sam osjetio silovit udarac s leđa u lijevu stranu glave. Okrenuo sam se i vidio mlađu plavokosu ženu koja me je onda i ogrebala po vratu. Urlala je na mene, vrijeđala me, cijelo vrijeme me pokušavala šutnuti. Nisam joj uzvratio, samo sam je uhvatio za ruku dok se nije smirila i nastavio dalje", rekao je Vučićević za Informer.

Kaže da se napad dogodio ispod sigurnosne kamere.

"Jedna kratko ošišana djevojka, sva istetovirana i s pirsingom na licu, pritrčala mi je i polila me nekakvom tekućinom dok su me njeni sudionici vrijeđali i pretili mi. Nju sam uspio nakratko snimiti mobilnim telefonom, a čitav incident su kamerom snimili i novinari agencije Beta", dodao je urednik Informera.

Vučićević kaže da je napade prijavio policiji, da je pozvao MUP da zaštiti novinare i urednike Informera, kao i da će podnijeti prijave protiv napadača.

Pročitajte više