VIDEO Napao starca u autobusu u Splitu, građani ga zadržali do dolaska policije

Video: Dalmatinski portal, Foto: Čitatelj Indexa

OKO 14 sati u gradskom autobusu u Splitu muškarac je napao starijeg gospodina.

Vozač autobusa primijetio je da je u stražnjem dijelu autobusa nastala gužva i vika te je zaustavio autobus nakon križanja Vukovarske i Dubrovačke ulice.

"Izbila je tučnjava između nekolicine osoba različite životne dobi. Ne znamo zbog čega je došlo do sukoba. Vozač je po protokolu zaustavio autobus, nazvao našu službu sigurnosti, pozvana je i policija", rekao je direktor prometa Miroslav Delić. 

Verbalno prijetio vozaču i ostalim putnicima

Jedan očevidac nam je ispričao kako su građani do dolaska policije zadržali napadača koji je pružao otpor. Prema njegovom navodu, policija je došla tek nakon više od 15 minuta. 

"Linija je bila prepuna od samog početka, a kako su se redale stanice, sve je više ljudi ulazilo i u jednom trenutku vrata se više nisu htjela zatvoriti i tada je mladić koji je već blokirao jedno krilo vrata, ničim izazvan, gurnuo gospodina od preko osamdeset godina koji je pokušao ući u autobus te je taj gospodin udario glavom o pod pri padu", navodi naš čitatelj.

Dodaje kako su se nakon toga drugi putnici pobunili te je nekoliko putnika krenulo zadržati počinitelja koji je postao jako nasilan, a prije toga je verbalno prijetio i vozaču i ostalim putnicima.

Intervenirala je policija, ali i hitna pomoć, a napadač je odveden u splitsku bolnicu. 

Pročitajte više