Video - Navijački sukobi u Mostaru: Zapalili autobus navijača Slobode iz Tuzle

TEŽAK  incident dogodio se oko 18.30 sati u Mostaru na dijelu Avenije na Starom Veležovom  kada je došlo do navijačkih sukoba. Kako javlja bljesak.info u sukobima je zapaljen autobus kojim su se navijači nogometnog kluba Sloboda iz Tuzle vraćali s utakmice na Širokom Brijegu.

Gorući autobus u brzoj su intervenciji ugasili pripadnici mostarskih vatrogasaca, a na ulice su izašli pripadnici specijalne policije. Isti izvor javio je kako je više osoba ozlijeđeno, no radi se o lakšim ozljedama.

Prema neslužbenim informacijama autobus s navijačima iz Tuzle, koji je prolazio Mostarom, navodno su prvo zasuli kamenjem za sada nepoznate osobe. Požar je nastao kada je jedna od upaljenih baklji uletjela u autobus, a navijači su na vrijeme uspjeli pobjeći iz vozila.

Nakon što su pobjegli iz autobusa, navodno je došlo do opće tučnjave navijača mostarskog Zrinjskog "Ultrasa" i tuzlanske Slobode "Fukara", a vrlo brzo pojavila se i policija. Prema navodima sarajevske televizije tek brza reakcija policajaca spasila je navijače iz Tuzle od sigurnog linča.

M.M.
Foto:Bljesak.info

Pročitajte više