VIDEO Neovisni ruski portal napravio rekonstrukciju masakra u Buči, imaju novu snimku

NEOVISNI ruski portal Meduza napravio je rekonstrukciju masakra u Buči. Meduza je došla u posjed snimke iz drona za koju kažu da je nastala između 23. i 30. ožujka, u vrijeme kad su u gradu bile ruske trupe.

Ovaj portal tvrdi da je snimka dokaz da su zločini i ubojstva počinjeni u vrijeme kad su u gradu bile ruske trupe.

Na snimci iz drona vide se porušene ulice, a na cesti se vide leševi. Novinari Meduze usporedili su snimke iz drona s fotografijama nastalim na licu mjesta.

"Na ovim snimkama možete vidjeti tijela ubijenih kako leže u Ulici Jablonska, kao i u nekoliko susjednih ulica. Geolocirali smo lokacije tijela i potpuno se podudaraju s lokacijama tijela koje su 1. i 2. travnja, nakon povlačenja Rusa, snimili ukrajinski policajci i novinari", piše Meduza.

"Važno je napomenuti da svi mrtvi snimljeni iz zraka leže ne samo na istom mjestu, već i u istom položaju kao i na slikama napravljenim sa zemlje", naglašava Meduza.

UPOZORAVAMO VAS DA JE SNIMKA UZNEMIRUJUĆA

Iz Meduze su objasnili i zašto smatraju da je snimka nastala u vrijeme dok su u gradu bili Rusi. Prvo, piše Meduza, na snimci iz zraka jasno se vidi ruska vojna oprema. Oprema je vidljiva od 23. do 28. ožujka, a kasnije je više nema. Drugo, navode, iz meta podataka snimke očitali su točno vrijeme nastanka iste. Treće, dodaju, pošto i meta podaci mogu biti lažirani, koristili su se astronomijom i sjenama. To se, kažu, poklopilo s podacima iz meta podataka snimke.

Pročitajte više