VIDEO Neredi diljem Amerike, sukobili se Trumpovi protivnici i pristaše

Screenshot Youtube

DILJEM Sjedinjenih Američkih Država održani su skupovi podrške za Donalda Trumpa. Međutim, istovremeno su održani i prosvjedi protiv njega, a problemi su nastali kad su se ove dvije grupe sukobile.

Sukob gotovo 500 ljudi

Sudionici skupa podrške Trumpu su nosili američke zastave i transparente na kojima su izražavali podršku Trumpu i svoje želje za velikom Amerikom, prenosi Fena. Do skupova podrške je došlo u više država; u onima u kojima je Trump pobijedio na izborima, ali i u onima u kojima je izgubio.



Jedan od najnasilnijih skupova je bio u Berkleyju u Kaliforniji, javlja Al Jazeera. Tamo je deset osoba uhićeno nakon sukoba gotovo 500 pristaša i protivnika Donalda Trumpa.


Napadi smrtonosnim oružjem


Policija je izjavila kako su pokušali prekinuti konflikt te identificirati žrtve i osumnjičene. Od deset uhićenih, petero ih je optuženo za napad. Četvero je optuženo za napad smrtonosnim oružjem.

Kod jedne osobe je pronađen nož, a policija je zaplijenila veliki broj cijevi, palica i letvi. Uhićena je i jedna skupina koja je krenula na prosvjed noseći cigle. Hitna pomoć je primila najmanje dvije osobe s povredama glave.

U Washingtonu su prosvjednici napali policajce, a policija ne želi reći jesu li podržavali Trumpa ili prosvjedovali protiv njega.

 

 

Pročitajte više