VIDEO Veliki neredi u Splitu. Napali policiju, palili, bacali kamenje, boce, bengalke

Nakon polufinalne utakmice Hrvatskog kupa i pobjede Dinama protiv Hajduka 1:0 došlo je do velikih navijačkih nereda u Splitu. Situacija se smirila tek oko 23 sata.

Oko Poljuda su odmah nakon utakmice čuli topovski udari. Na istočnoj strani kod stadiona bacalo se kamenje i izbila je tučnjava, javlja Indexov novinar s terena. Kako nam javljaju čitatelji, divljanja je bilo i oko okolnih zgrada.

 

Navijači su u širem krugu Poljuda bacali baklje, kamenje, staklene boce i bengalke te napadali policiju i prevrtali kontejnere. Policija je uzvratila suzavcem. Najmanje jedan policajac je zatražio liječničku pomoć. Pojedini navijači čupali su i stabla zasađena uz prometnice, a stradalo je i nekoliko prometnih znakova.

Diljem grada su gorjeli kontejneri. Područje oko Poljuda cijelo vrijeme je nadlijetao helikopter. Navijače Dinama i igrače policija je sve do 23 sata držala na stadionu.

Slobodna Dalmacija javlja da su navijači imali i letve te da je grupu njih kod stadiona uhitila policija. Javljaju i da su sukobi navijača s policijom nastavljeni na Starom placu. Letjele su ponovo baklje, boce i kamenje. Navijači su zapalili nekoliko kontejnera. Slučajni prolaznici su bježali. Policija je uspjela otjerati navijače dalje od stadiona, prema samom centru Splita. 

Policija se nakon nereda kratko oglasila na X-u. O neredima nisu pisali, već su najavili da će o svemu izvijestiti naknadno.

Neredi i na Poljudu 

Odmah nakon kraja utakmice dio navijača Hajduka utrčao je na travnjak Poljuda i krenuo prema igračima Dinama koji su slavili plasman u finale Kupa. Igrači su potrčali prema tunelu. Policija je odmah intervenirala i navijači su potjerani natrag na tribinu. Navijači Hajduka pritom su gađali BBB-e bakljama, letjele su i sjedalice.

@index.hr Torcida probila ogradu na Poljudu i krenula na Boyse #dinamo #hajduk #poljud #torcida #bbb #foryou #foryoupage #fyp #split ♬ original sound - Index.hr

Sukob se nastavio, i to tako da je Torcida zasula policiju stolicama.

U jednom trenutku su iskoristili i stol koji služi kao šank ispod tribine te su ga bacili sa svoje tribine. Na kraju su ispraćeni s tribine, a policija je za njima zaključala izlaze.

 

Dinamo je na Poljudu pobijedio Hajduk s 1:0 golom Sandra Kulenovića u 15. minuti, dok je u drugom polufinalu Rijeka na stadionu u Kranjčevićevoj ulici identičnim rezultatom porazila Lokomotivu golom Ivana Smolčića u 70. minuti.

Ove godine finale se igra na dvije utakmice, prva je 15. svibnja u Zagrebu, a uzvrat je na Dan državnosti, 30. svibnja, na Rujevici.

Pročitajte više