VIDEO Nevjerojatna snimka naleta kanadera: "Bili smo mokri od glave do pete"

Screenshot: DVD Pakoštane - Vrgada - Vrana

VATROGASCI DVD-a Pakoštane - Vrgada - Vrana gasili su jučer požar u Baštijunu s kolegama iz JVP-a Biograd. Na terenu ih je bilo petnaestak.

U gašenju požara im je pomagao i kanader, s kojim su se vatrogasci izbliza susreli. Naime, pomoć iz zraka stigla je brzo na teren, dok su na njemu bili i vatrogasci.

Vatrogasci koji su bili na kamionu za gašenje najviše su pogođeni velikom količinom vode izbačenom iz kanadera.

Sve je prošlo dobro jer vatrogasci nisu direktno pogođeni vodom ispuštenom iz kanadera, zahvaljujući vještini pilota.

Požar je ubrzo ugašen, a kako je bliski susret s kanaderom izgledao, pogledajte ovdje:

Šef pakoštanskih vatrogasaca za Index je ispričao detalje

Nazvali smo predsjednika pakoštanskih vatrogasaca Antu Lokina koji nam je ispričao detalje gašenja.

"Između Pakoštana i Vrane je gorjelo 25 hektara niskog raslinja. Bilo je opasno zbog kuća i maslinika u blizini. Na terenu smo bili s pet kamiona i džipom. Odjednom je vatra zahvatila grm i zvali smo kanadere jer je plamen išao šest metara u zrak", rekao nam je Lokin.

Kanaderi su stigli prilično brzo.

"Bio sam na kamionu u topu, a kolega u kabini ispod mene. Upalili smo pumpu i krenuli s gašenjem kad je odjednom naletio kanader. Odmah sam izvadio mobitel i počeo snimati", kazao je Lokin.

"Sagnuo sam glavu i rukom držao mobitel. Svi smo bili mokri, od glave do pete. Najbitnije je da smo ugasili vatru. Moram pohvaliti svoje kolege, ali i pilota koji je okrenuo kanader tako da me voda nije udarila svom snagom", dodao je šef DVD-a iz Pakoštana.

Pročitajte više