VIDEO Nevrijeme diljem kopna. Poplavljene kuće, raspadnute ceste, problemi u Zagrebu

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

NEVRIJEME praćeno kišom zahvatilo je dijelove Koprivničko-križevačke, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske i Brodsko-posavske županije te Grada Zagreba, a uzrokovalo je plavljenja podruma i okućnica, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

U Sisačko-moslavačkoj županiji na području gradova Kutine i Popovače, općine Donji Kukuruzari i naselja Repušnica pala je obilna količina oborina te se izlila voda na prometnice, u dvorišta, podrume i stambene objekte. U Kutini su poplavljeni vrtić, Tehnička škola i zgrada Općinskog suda. Ukupno je bilo oko 40 zahtjeva za ispumpavanje vode i dostavu vreća s pijeskom.

 

U pola sata u Zagrebu 40 munja

Zapadni dio grada Zagreba, na području Šestina, Kustošije i Malešnice, zahvatila je obilna količina oborina, što je uzrokovalo izlijevanje vode na prometnice, u dvorišta, podrume, garaže i stambene objekte. Zabilježen je i visok vodostaj na potoku Kustošak, a žurne službe su poslane na teren.

Na širem zagrebačkom području danas je oko 15:30 zabilježeno više od 40 munja. Najveća koncentracija zabilježena je iznad Medvednice.

Poplavljene kuće, ceste, dvorišta...

U Koprivničko-križevačkoj županiji je došlo do plavljenja podruma i okućnica. Uslijed obilne količine oborina koja je zahvatila područje naselja Trema došlo je do plavljenja podruma i okućnica.

Do plavljenja podruma došlo je i u Križevcima te su bili angažirani vatrogasci koji su imali oko 30 intervencija ispumpavanja vode. Na prometnicama su nanosi zemlje i šljunka, a angažirani su djelatnici Poduzeća za ceste iz Križevaca. Komunalni redari će organizirati i odvoz mulja koji je ostao nakon povlačenja vode iz dvorišta kuća.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na području Garešnice je uslijed obilne količine oborina došlo do plavljenja podruma i prometnica, a na tehničkoj intervenciji saniranja posljedica bili su angažirani vatrogasci JVP-a Garešnica te djelatnici Cesta Bjelovar zbog čišćenja županijske ceste između naselja Garešnica i Ciglenica.

U Brodsko-posavskoj županiji na području Starog Petrovog Sela je uslijed obilne količine oborina došlo do punjenja odvodnih kanala i plavljenja podruma, dvorišta i prometnica. Dio naselja Staro Petrovo Selo, kao i naselje Oštri Vrh, nakratko su bili bez opskrbe električnom energijom, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Pročitajte više

 

Pročitajte više