VIDEO Nevrijeme protutnjalo Hrvatskom. Vjetar čupao stabla, padala obilna kiša...

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

KONTINENTALNU Hrvatsku u popodnevnim satima uhvatilo je nevrijeme. Riječ je o promjeni koju je ranije najavio DHMZ. 

Iako je u većini naselja pala tek obilnija kiša, ponegdje je nevrijeme napravilo i veće probleme. Kod Samobora je olujni vjetar čupao stabla, a jedno je palo na cestu, što je dovelo do privremene blokade prometa. 

Nevrijeme je pogodilo i mjesto Brdovec u Zagrebačkoj županiji. "Krenulo je kao i prošle godine za vrijeme one strašne oluje. Vidim da su dva stabla blizu mene iščupana, bojao sam se da se ponavlja isto kao i lani", kazao je za Danas mještanin.

Nevrijeme je zahvatilo područje oko Zaprešića, kao i Posavinu.

"Izražena grmljavinska nevremena koja mjestimice donose obilnu kišu, tuču te olujne udare vjetra zahvatila su središnju i istočnu Hrvatsku", napisao je DHMZ. "Prilagodite se i zaštitite", dodali su.

Olujno nevrijeme pogodilo dijelove Osječko-baranjske županije

U grmljavinskom nevremenu koje je u utorak popodne pogodilo Osječko-baranjsku županiju zaprimljeno je više dojava o padu stabala na prometnice te o srušenim i nagnutim stupovima za prijenos električne energije i oštećenjima krovova, izvijestio je Županijski centar 112 Osijek.

U ŽC 112 ističu kako je bilo dosta tehničkih intervencija, srušenih stabala i električnih stupova po prometnicama, iz Aljmaša su dobili dojavu o udaru groma i požaru, a puno vatrogasaca je na terenu na različitim intervencijama.

Na željezničku prugu kod mjesta Cret Bizovački palo je nekoliko stabala i električnih stupova, ali su to već uklonili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bizovac.

Nogometni klub Đakovo Croatia na društvenim mrežama je izvijestio da je zbog olujnog nevremena i jakog vjetra, oštećen dio krova na stadionskoj tribini. Za sada nema dojava o eventualno ozlijeđenim osobama od posljedica nevremena, rekli su u osječkom Centru 112.

Pročitajte više