VIDEO Nova eksplozija u ruskom Belgorodu? Proukrajinski Rusi: Rusija će biti slobodna

Screenshot: Twitter

Na društvenim mrežama su se pojavile snimke nove velike eksplozije u ruskoj regiji Belgorod. Legija Slobodna Rusija, skupina Rusa koja se protivi Putinovom režimu i bori unutar regije, objavila je na Twitteru snimku eksplozije: "Video prikazuje rezultat koncentracije neprijateljskih trupa u gradu. Idemo dalje. Rusija će biti slobodna." 

Belgorod je ovih dana česta meta napada. Podsjetimo, jutros su u granatiranju Belgorodske oblasti u Rusiji poginule dvije osobe. Topništvo je pogodilo cestu u gradu Maslova Pristan blizu ukrajinske granice, a krhotine su pogodile automobile koji su prolazili, rekao je lokalni guverner Vjačeslav Gladkov. U jednom vozilu dvije žene su od zadobivenih ozljeda preminule na mjestu događaja, a još dvije osobe su ozlijeđene, dodao je. 

"Rusi su u Belgorod poslali specijalne jedinice"

Jedinica ruskih specijalnih snaga raspoređena je u pograničnu regiju Belgoroda u Rusiji zbog partizanske aktivnosti, rekao je danas ukrajinski Nacionalni centar otpora. "Zbog borbe protiv partizanskog pokreta, na područje Belgorodske oblasti stigao je odred 322. centra ruskog SOF-a Senež", priopćio je centar.  

"Rusi se toliko boje partizana da su hitno stopirali sve operacije ove elitne postrojbe i smjestili je u pogranična naselja Belgorodske oblasti. Zadatak jedinice je provođenje protudiverzantskih aktivnosti na ruskoj granici", dodali su. 

Pročitajte više