VIDEO Obitelji ruskih vojnika snimile poruku za Putina: "Gubici su kolosalni"

Screenshot: X

Članovi obitelji ruskih vojnika koji se bore u Ukrajini nedavno su objavili video u kojem pozivaju ruskog predsjednika Vladimira Putina da makne njihove najmilije s prvih linija bojišnice. Video je nastao u ruskoj republici Tatarstan, a izvorno je objavljen na Telegramu pa ga je nezavisni medijski projekt War Translated naknadno podijelio na X-u. 

Muškarac koji stoji ispred članova obitelji u govoru se osvrnuo na visoku stopu gubitaka koje je pretrpio tatarstanski bataljun rekavši da je jedinica doživjela "kolosalne gubitke". Poručio je da iza njega stoji više od dvadesetak "bliskih rođaka" pripadnika 2. bataljuna 1234. pukovnije ruske vojske, prenosi Newsweek.

"Mobilizirani moraju biti u obrani"

"Molimo da pomognemo i spasimo naš bataljun Tatarstan. Dvije godine je naš bataljun djelovao kao teritorijalna obrana u smjeru Svatova. Trenutno je veliki dio bataljuna u napadu. Ostali čekaju da budu poslani (u juriš) svakog dana. Imaju kolosalne gubitke. Svake minute dobivamo informacije o ranjenima i mrtvima", naveo je.

Prema riječima govornika, čije ime nije navedeno, bataljun iz Tatarstana ne želi se oglušiti o naredbe i voljan je braniti Rusiju u ratu protiv Ukrajine. Međutim, rodbina je izravno apelirala na Putina i ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua da se mobilizirani tatarstanski borci udalje od ofenzivnih položaja.

"Mobilizirani moraju biti u obrani, a ne na nultoj crti", kazao je govornik koristeći ruski izraz "nulta crta" za prvu crtu. Snimka završava tako što cijela grupa jednoglasno viče: "Vratite naše muškarce!"

Pročitajte više