KORONAVIRUS U SVIJETU

VIDEO Obrat nakon studentskih prosvjeda u Beogradu, studenti mogu ostati u domovima

Screenshot: Twitter

BEOGRADSKI studenti jučer su počeli prosvjedovati zbog najave srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da će zbog širenja koronavirusa biti zatvoreni svi studentski domovi. 

>> Vučić uveo stroge mjere u Beogradu, stotine studenata prosvjeduju i blokiraju ulice

U prosvjednim šetnjama, iz više domova, stigli su ispred Skupštine, uzvikujući cijelo vrijeme "Nećemo kući" i "Ne damo domove". N1 javlja da su studenti najavili okupljanje za danas u 10 sati ispred Filozofskog fakulteta i zatražili da pred njih izađe ministar obrazovanja, poručivši mu "Šarčeviću, javi se".

Predstavnica inicijative "Zaustavimo iseljavanje studenata iz Studentskog grada" uživo na Facebooku prenosila je protest studenata, koji su poručili da neće napustiti svoje sobe. Oni su se spontano okupili ispred Studenjaka, a zatim krenuli k centru grada, gdje su im se pridružili kolege iz drugih domova.

Ministar obrazovanja Mladen Šarčević danas je ipak izjavio da studenti ostaju u domovima.

Ministar Šarčević je izjavio za Prvu TV da je još u ponedjeljak Kriznom stožeru skrenuo pažnju na lošu informaciju Studentske poliklinike. "Imate 300 zaraženih studenata, ali iz domova je samo 20 posto", rekao je Šarčević.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više