VIDEO Ogromna eksplozija u Gazi. Izrael: Uništili smo glavnu Hamasovu mrežu tunela

Screenshot: Twitter

Izraelske obrambene snage (IDF) su jučer objavile da su uništile "podzemni teroristički grad", odnosno glavnu Hamasovu mrežu tunela skrivenu ispod Palestinskog trga u Gazi koja se koristila za planiranje masakra 7. listopada. Vojska navodi da je podzemna mreža bila povezana s domovima, uredima i tajnim stambenim skrovištima visokih dužnosnika Hamasa, među kojima su i Muhammad Deifa, vođa vojnog krila terorističke skupine, i Yahya Sinwar, najviši čelnik Hamasa u Gazi.  

Izrael je u prosincu izvijestio da je osigurao kontrolu nad "elitnom četvrti Hamasa" u gradu Gazi iz koje su djelovali čelnici Hamasa. Kompleks je opisao kao "središte moći za Hamasovo vojno i političko krilo". IDF tvrdi da je tijekom operacije u četvrti Rimal ubijeno 600 militanata, piše Times of Israel

"Palestinski trg je bio središte Hamasove vojne vladavine. Okružen je zgradama koje su služile kao zapovjedni i kontrolni centri, oknima terorističkih tunela i drugim strateškim zgradama", navodi IDF u priopćenju i dodaje da su militanti smjestili infrastrukturu unutar prometne četvrti pune trgovina, stambenih zgrada i škole za gluhu djecu. 

Pročitajte više