Oluja na sjeveru Italije rušila stabla i dizala krovove. Pogledajte snimke

Screenshot: Twitter

SNAŽNA oluja je pogodila talijanski grad Cremonu u Lombardiji. Padala je jaka kiša, a vjetar je čupao stabla i krovove. U nekim dijelovima grada stabla su pala na automobile. Nekoliko cesta je bilo blokirano zbog nevremena, javljaju lokalni mediji.

Na društvenim mrežama su objavljene snimke oluje, a na jednoj se vidi dio krova koji pada na automobil. U pokrajini Cremona nije bilo ozlijeđenih.

Kod grada Piacenze u oluji je poginuo vlasnik farme nakon što se na njega srušio zid staje, piše Gazzetta di Parma.

Nevrijeme je na sjeveru Italije rušilo i stabla na prugu, a oštećena je i tehnička oprema pa su mnogi vlakovi kasnili.

U Lombardiji je i za sutra objavljen žuti meteoalarm, a očekuje se nova grmljavinska oluja.

Ozbiljna suša na sjeveru Italije

Inače, talijanska vlada danas je proglasila izvanredno stanje zbog ozbiljne suše koja je pogodila dijelove zemlje. Sjever zemlje posebno je teško pogođen, a velika jezera sadrže mnogo manje vode nego što je uobičajeno u ovo doba godine.

Pad, najduža talijanska rijeka, s deltom u blizini Venecije, na nekim je točkama duž svog toka na najnižoj razini u posljednjih 70 godina pa je slana voda stigla kilometre uzvodno.

Gradovi Pisa i Verona uveli su restrikcije vode, a Venecija i Milano isključili su neke od svojih fontana. Sve veća težina i učestalost sušnih razdoblja u mediteranskoj regiji uvelike se pripisuju klimatskim promjenama.

Pročitajte više