VIDEO Oluje i tornada poharali SAD, preko 20 mrtvih. Objavljene snimke iz zraka

Foto: Profimedia

GOTOVO 300 tisuća Amerikanaca diljem sedam saveznih država od jučer nema struje zbog tornada i razornih grmljavinskih oluja.

Tijekom vikenda je u velikim olujama poginulo 23 ljudi, a prognostičari kažu da su moguće nove praćene olujnim udarima vjetrova, tučom i bujičnim poplavama.

U jutarnjim satima se očekuje da će jaka kiša pogoditi istočnu obalu, uključujući dijelove New Yorka, Pennsylvanije, New Jerseyja i Marylanda, priopćila je Nacionalna meteorološka služba (NWS).

Ima poginulih

Nekoliko ljudi je poginulo zbog olujnog nevremena. Njih osam u Arkansasu, sedam u Teksasu, dvoje u Oklahomi i pet u Kentuckyju. U Teksasu je poginulo dvoje djece.

Starija žena u Alabami stradala je nakon što je stablo palo na njezinu kuću, a farmer i njegove 34 krave stradali su u udaru munje u Coloradu.

Na jugu zemlje rekordno visoke temperature

NWS također prognozira da bi se u utorak iznad Teksasa mogle razviti jake grmljavinske oluje, a udari vjetra dosegnuti i 120 kilometara na sat. Na jugu zemlje će se nastaviti vrućine, a očekuju se i rekordno visoke temperature. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.