Video: Oporbenog lidera na biračkom mjestu napao Đukanićevac - "Likvidirat ću te!"

NEBOJŠU MEDOJEVIĆA, lidera Pokreta za promjene i jednog od najžešćih kritičara vladara Crne Gore, dosadašnjeg premijera Mila Đukanića, danas je nakon što je glasovao napao predstavnik Đukanićevog DPS-a.

"Počeo je me vrijeđati i prijetiti, govoriti da će DPS sigurno pobijediti. Ja sam mu odgovorio da smo zdravo, da se vidimo poslije izbora. On je onda krenuo prema meni, prijetio da će polomiti, da će likvidirati… “, tvrdi Medojević, a prenosi B92.

Njegovu priču potvrdili su i promatrači Centra za monitoring (CEMI) koji su priopćili da je na biračkom mjestu gdje je glasao Medojević, član biračkog odbora Nikola Jovović "verbalno i fizički nasrnuo" na Medojevića, čime je biračko pravo povrijeđeno.

Sve upućuje na to da će Đukanović dobiti još jedan mandat

Prema svim istraživanjima Koalicija ”Za evropsku Crnu Goru” koju predvodi Milo Đukanović, unatoč naporima oporbe, opet će imati apsolutnu vlast, dok za njima kaskaju Socijalistička narodna partija, Nova srpska demokracija i Pokret za promjene, piše portal.

Đukanović je nakon glasovanja izjavio da je vlada na čijem je čelu spremna nastaviti raditi i da ima kapacitet da provede Crnu Goru kroz ekonomske izazove koji tek predstoje. Opozicija pak tvrdi da se izbori održavaju u atmosferi straha i ucjena od strane pristalica Đukanovićevog DPS-a, a u prilog toj tezi ide i napad na Medojevića.

Danas je do 17 sati na biralištima glasovalo 49.6 posto birača to je 0.3 posto više u odnosu na isti period 2006. godine, izvijestio je Centar za demokratsku tranziciju.

U Crnoj Gori danas se osim prijevremenih parlamentarnih izbora, održavaju i lokalni u Nikšiću i Budvi, kao i glasanje za gradonačelnike Herceg Novog i Tivta.

A.B.
Foto: nebojsamedojevic.com/AFP

Pročitajte više