VIDEO Ovako izgleda centar Karlovca. Ljudi bijesni: Ovo je komunalna katastrofa

Foto: Index/Hana Kajari

Tvrtka Vodovod i kanalizacija, koja provodi projekt "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac - Duga Resa",  vrijedan 67,8 milijuna eura, poručila je da se štete na objektima nastalima tijekom radova u Zvijezdi ne relativiziraju niti se odgovornost izbjegava.

Reagirajući na prozivke predstavnika građanske inicijative stanovnika Zvijezde i susjedne Gaze, iz Vodovoda i kanalizacije ističu kako je ta inicijativa dala zahtjeve da se izvrši "ono što se već znatno prije" počelo činiti.

"Radovi u Kraševoj, Draškovićevoj, Gambonovoj i Bencetićevoj su obustavljeni do daljnjega odlukom Nadzora od 8. ožujka. Stoga ne vidimo razloga za zabrinutost ili bilo kakvu sumnju u daljnje postupke naručitelja", navela je Vodovod i kanalizacija.

Ističu da poštuju pravo građana na informiranost, ali i da se ulagač mora pridržavati propisa, pravila i procedura prilikom provedbe projekta financiranog iz fondova Europske unije te hrvatskih zakona. "Točno se zna koliko je prijava za štetu zaprimljeno te koliko je težih oštećenja, što je ipak daleko od izraza koji su se koristili na današnjoj konferenciji. Što se tiče stanara i vlasnika poslovnih prostora, u stalnoj smo komunikaciji i onima koji su se javili za alternativni smještaj ćemo takav smještaj i financirati", poručili su iz Vodovoda i kanalizacije.

Ranije danas, predstavnik inicijative građana Zvijezde i Gaze Milan Medić izjavio je kako je Karlovac postao poprište komunalne i infrastrukturne katastrofe, te je od 270 objekata u Zvijezdi njih 54 oštećeno, od kojih neki trajno. Podsjetio je i da su građani 25. ožujka Gradu Karlovcu i Vodovodu i kanalizaciji predali pet zahtjeva, a ključni je provedba neovisne stručne revizije projekta da bi se utvrdilo kako je uopće bilo moguće napraviti tolika oštećenja.

Pročitajte više