VIDEO Ovo je ostalo od auta u kojem je poginuo par iz Rijeke i terenca s migrantima

Foto: Pixsell/Kristina Stedul Fabac

DANAS su se pojavile snimke ostataka automobila iz jučerašnje teške prometne nesreće, u kojoj je poginuo bračni par iz Rijeke te, po svemu sudeći, švercer ljudi, koji je u terencu prevozio čak 10 ilegalnih migranata.

Podsjetimo, jučer rano ujutro na autocesti A1 kod Karlovca u sudaru terenca i Alfe Romeo poginulo je troje ljudi, dok je 12 osoba ozlijeđeno i liječnička pomoć pruža im se u bolnicama u Zagrebu, Karlovcu i Rijeci.

Poginuo je bračni par iz Rijeke, a njihov sin (16), koji je spavao na stražnjem sjedalu Alfe Romeo, lakše je ozlijeđen. Poginula je i jedna osoba iz terenca, vjerojatno se radi o vozaču, ujedno i šverceru migranata, kojima je, po svemu sudeći, terenac mađarskih tablica bio pretrpan.

Ovo je ostalo od automobila u kojem je poginuo bračni par iz Rijeke

 

U terencu se nalazilo 12 osoba. Prema neslužbenim informacijama, radilo se o 10 migranata, vjerojatno Egipćana, i dva Moldavca. Liječnici u Rijeci i dalje se bore za živote nekoliko ozlijeđenih migranata.

Liječnica u Karlovcu, gdje je zbrinuto više ozlijeđenih, rekla je da ozlijeđeni migranti "nisu suradljivi" i da govore "jednu vrstu arapskog jezika". S liječnicima je, rekla je ravnateljica, želio razgovarati suvozač, koji je rekao da ima 25 godina i da je iz Moldavije.

Prema riječima Josipa Mataije, šefa prometne policije, u terencu koji je registriran za samo sedam ljudi bilo ih je 12. To, rekao je, drastično povećava ne samo masu vozila nego i njegovu nestabilnost, što objašnjava kako je u kombinaciji s velikom brzinom mogao probiti ogradu na autocesti i prijeći u suprotan smjer te se sudariti s automobilom kojim se riječka obitelj vraćala sa zagrebačkog aerodroma, gdje je sletjela po povratku s novogodišnjeg puta na Maltu.

Ovo je ostalo od automobila u kojem su švercali migrante

 

DORH: Terenac udario u ogradu i prešao u suprotnu traku autoceste

Očevidom je utvrđeno da se vozač terenca s mađarskim tablicama kretao prema sjeveru, a udarivši u ogradu, vozilo se zanijelo i prešlo na suprotnu traku autoceste koja vodi prema jugu te frontalno udarilo u automobil hrvatskih oznaka koji se kretao prema Rijeci te su u njemu smrtno stradali muškarac i njegova supruga iz Rijeke.

Njihov maloljetni sin, 16-godišnjak, preživio je nesreću i zbrinut je u karlovačkoj bolnici, potvrdila je tamošnja ravnateljica. Lokalni liječnik izjavio je da mladić zna da je ostao bez roditelja i da je u šoku.

Pročitajte više