VIDEO Penava: Evo me, slikao sam se kod spomenika jednom Srbinu, Nikoli Tesli

Foto: FAH

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, održao je presicu.

Rekao je da je njihov uvjet za pregovore da nema SDSS-a, ali da nema ništa protiv drugih Srba i nacionalnih manjina. Komentirao je i Plenkovićeve izjave o njemu protupitanjem: "Jel bi me pitali isto da idemo s Možemo?" Rekao je i da se svašta priča u različitom kontekstu te da je Plenković nekad govorio da je on najbolji gradonačelnik.

Potom je uvjeravao da nema ništa protiv Srba.

"DP nema ništa protiv nacionalnih manjina. Što se tiče srpske nacionalne manjine, ponovno da otvorim mnogima oči jer neki ne žele vidjeti", rekao je pa spomenuo neke članove DP-a koji su pravoslavci i Srbi.

"U Vukovaru i dan danas u gradskom vijeću je gospodin Savo Manojlović ili Radivoj Đurić koji su članovi DP-a, pravoslavci i Srbi. DP je ovog gospodina uredno izvjesio na listu, Srbina pravoslavca Mišića, hvala mu na njegovom izuzetnom rezultatu. Ovdje se slikamo ispred spomenika jednom Srbinu, zove se Nikola Tesla, toliko o temi i toj mržnji. Da mrzimo Srbe, bismo li ih stavili na liste? Međutim, kakvi i koji Srbi? Sa srpskom nacionalnom manjinom, dok poštuje hrvatske zakone, nemamo problem", kazao je.

"Ključno pitanje je kakvi Srbi, koji Srbi? Srpska nacionalna manjina, kao i svi drugi, dokle god poštuju hrvatsku državu i zakone, dokle god nemaju problem doći 5. kolovoza i s nama barem poštivati Oluju, ako ne slaviti, s njima nemam problem", zaključio je.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.