VIDEO Penava novinarki: Ne amputirajte mi

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, održao je presicu koja je većinom protekla u njegovom svađanju s novinarkama.

Zanimljivo je da je Penava počeo napadati novinare i prije nego što su mu krenuli postavljati pitanja zbog, kako je rekao, naslova i teza koje čita proteklih dana. Sve je eskaliralo novinarskim pitanjima, a posebno se obračunavao s jednom novinarkom. 

"Pisat ćete što hoćete, kad me idući put pogledate u oči...", rekao je u jednom trenutku Penava, a nakon toga je situacija počela izmicati kontroli. Nastala je buka i nadglasavanje, a Penava je svojoj mladoj PR-ovki rekao da napravi reda i moderira.

"Na takva hipotetska pitanja i na te floskule neću odgovarati. Iza tog pitanja se kriju skrivene političke agende. Ne znamo hoće li se uopće sastaviti vlada... "Meni ne nedostaje ništa...", "Ne date mi da odgovorim. Nije to poželjno", "Budite potpuno fer", "Molim vas za doticaj s realnošću i ljudskost...", "Siječete me, mogu i ja vas nakon 30 sekundi, nije problem", dio je onoga što je nervozni Penava rekao raspravljajući se s novinarkama. 

Nastavio je predbacivati novinarkama i novinarima da će oni nakon presice pisati što žele, u čemu šef DP-a očito vidi problem. 

Na opasku novinarke da je u prijenosu uživo, što znači da su njegove izjave prenesene točno onako kako ih je izgovorio, Penava je rekao: "Ako ste iole kolegijalni, nemojte mi postavljati šest potpitanja na moje teze..."

Na opasku druge novinarke da su svi došli pristojno i da nema potrebe da napada medije, kazao je: "Nisam ja ljut, ja sam krenuo odgovarati na pitanja. Zbog raznih vaših stilova je tako krenulo, ne amputirajte (op.a. doslovno je tako rekao) mi da sam agresivan. Čitam medije i vidim teze koje mi se plasiraju."

Kada ga je novinarka s kojom se najviše raspravljao pitala smeta li mu sloboda medija i bi li gasio medije i medijski pluralizam, odgovorio je: "Pogledajte koliko teza ste vi iznijeli, vi ste uzeli kolegici pitanje. Dozvolite mi da završim misao, vidite kako iz vas izbija neka huja. Ja sam otvoren i bit ću otvoren. Što god vi pričali, ja ću vam dokazat da niste u pravu. Ako to morate privatizirati nedemokratičnošću, samo dajte."

U jednom je trenu rekao i: "Ja vidim da bi se vi svađali, nađite si neku kolegicu..."

Pred kraj je okupljenim novinarima rekao da na njihovo pitanje "uđe s boka i rasturi im tezu".

Pogledajte snimku. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.