VIDEO Pernar upao na performans Zelene akcije s prekriženim Tomaševićem na majici

Foto: PIXSELL/Sanjin Strukic

Ivan Pernar upao je na performans Zelene akcije s majicom na kojoj je prekrižena glava zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića. 

Jutros je na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu održan performans povodom Dana bez automobila. Povod akciji je Međunarodni dan bez automobila, koji se obilježava u stotinama gradova širom svijeta i koji Zelena akcija obilježava preko 20 godina. Pernar je došao na kraj davanja izjava medijima te kritizirao cijeli performans i Zelenu akciju:

"Zašto vas Jakuševec ne zanima? Je li to zato što je vaš bivši šef, a sada gradonačelnik, lagao da će zatvoriti Jakuševec? Možete li to objasniti? Koje su vam ove fore, ljudi? Što ta Zelena akcija izvodi? Problem smeća nikad nije bio gori, a vi se ne oglašavate."

 

"Tomašević je lagao da će se voziti biciklom, a vozi se autom"

Pernar je napao i člana Zelene akcije Bernarda Ivčića, koji je davao izjavu za medije:

"Nemam ja njega što pitati, on samo šuti kao i Senf (op. a. nadimak gradonačelnika Tomaševića). Što ću ja njega pitati, Tomašević je rekao da će se voziti biciklom, a ne autom, i to ne radi. Lagao je. Vi sad pričate protiv auta i tu ste napravili nekakav performans."

Ivčić mu je kratko odgovorio.

"Znači, pokušaj kampanje za gradonačelnika, ha?" replicirao je i laganim hodom odšetao od Pernara, koji ga je nastavio pratiti i vikati:

"Vozite se i dalje autima, tu izvodite ove cirkuse. Koliko novca dobivate iz gradskog proračuna? Hoćete li reći koliko vam Senf daje sada, vaš bivši gazda?"

Podsjetimo, Ivan Pernar već je u nekoliko navrata upao na presice gradonačelnika Tomaševića, dovodio ljude na njih i galamio te ga optuživao.

Pročitajte više