VIDEO Pilot pitao kontrolu leta koliko je udaljen od piste pa vrisnuo: "Isuse"

Screenshot: YouTube

PILOT zrakoplova koji se srušio u kolumbijskim planinama pri čemu je poginula 71 osoba poslao je radio poruku kontrolnom tornju u panici kako bi izvijestio da mu je nestalo goriva, prema snimci koju su jučer objavili kolumbijski mediji.

Pilot je prijavio da je ostao bez struje i goriva i zatražio pomoć prije nego je veza prekinuta.

Unastavku donosimo posljednji razgovor pilota s kontrolom leta.

PILOT: LIMAMAI India let 2933 je u totalnom padu sustava. Potpuni nestanak struje i goriva

KONTROLA LETA: Sada ste 0,1 milju od granice Rio Negra. Nemam vašu visinu LIMAMAI India.

PILOT: 9000 stopa, gospođo. Vektori, vektori?

KONTROLA LETA: 8,2 milje ste od piste.

PILOT: Isuse!

KONTROLA LETA: Na kojoj ste visini sad?

Odgovora nije bilo.

Završena identifikacija, tijela se uskoro vraćaju u domovinu

Tri dana nakon zrakoplovne nesreće u Kolumbiji u kojoj je poginula 71 osoba, među njima većina igrača malog brazilskog nogometnog kluba Chapecoensea, u četvrtak je završena identifikacija, nakon čega će se tijela većine poginulih vratiti u Brazil.

U srijedu navečer zavod za sudsku medicinu završio je identifikaciju i u četvrtak je priopćio da je identificirao 59 od 71 žrtve nesreće: 52 Brazilaca, petero Bolivijaca te po jedan Venezuelac i Paragvajac. Šest osoba je čudom preživjelo nesrećeu. "Kada se završi obdukcija počet će predaja tijela", rekao je u srijedu novinarima ravnatelj zavoda Carlos Valdes.

Posljednja počast stradalima odat će se u petak na stadionu u Chapecu, na jugu Brazila, odakle je klub Chapecoense. Zrakoplov British Aerospace 146 sa 77 putnika i članova posade, u vlasništvu bolivijske kompanije Lamia specijalizirane za čarterske letove, udario je u planinu nekoliko minuta prije slijetanja u zračnu luku Rio Negro blizu Medellina.

Pročitajte više