LOKALNI IZBORI

VIDEO Pitali smo Plenkovića o "teorijskoj paradigmi rasta", pogledajte odgovor

Foto: Index

PREMIJER PLENKOVIĆ je u Splitu. Dao je podršku Vici Mihanoviću i Blaženku Bobanu. Prvi je plagijator, drugi se hvali da je požarom potjerao filmaše...

Njihovo obraćanje mogli ste pratiti ovdje.

Doveli su djecu koja uzvikuju "HDZ".

"Zahvaljujem predsjedniku vlade za sve što je napravio za grad Split. Voditi grad nije voditi udrugu. Naši kandidati znaju voditi grad", rekao je prvo Ante Sanader.

"Zahvaljujem se Plenkoviću, Nevenki Tuđman, dragim ljudima koji su nam došli dati podršku. Split je uvijek bio otvoren, mediteranski grad, važna nam je suradnja sa svima koji nam mogu pomoći. Tu najveći ulogu ima vlada s kojom moramo imati odlične odnose da bismo uz pomoć vlade i premijera realizirali sve projekte. Pozivam građane grada da izađu na izbore i glasaju po vlastitim uvjerenjima", rekao je Mihanović.

"U nedjelju imate birati između čovjeka koji se dokazao u privatnom sektoru i koji se dokazao i na sadašnjem poslu. Čovjeka koji voli Split, ako nemate ljubavi prema sredini u kojoj se natječete, uzalud vam trud", poručio je Boban.

"Zadovoljstvo mi je biti u Splitu i dati podršku Mihanoviću i Bobanu. Želim zahvaliti Opari, koji je s nama na protekle četiri godine predanog rada, uvjeren sam da ćemo obnoviti većinsko povjerenje i da će Mihanović realizirati svoje znanje, svoj entuzijazam... Svakome tko je gledao debate je bilo jasno da Vice zna koje su ključne teme za Split", rekao je Plenković.

Slijede pitanja novinara Plenkoviću

Zašto je odabrao baš Dalmaciju?

Znate da i ja dolazim odavde, došao sam zato što smo rekli da je Split bitan, bitni su kandidati. Važno je da drugim najvećim gradom u Hrvatskoj upravljaju ljudi koji to znaju, da nema eksperimenata, da zajednički pomognemo gradu koji je grad koji privlači mlade, sveučilišni grad...

Rekli ste da je HDZ pobjednik u Dalmaciji...

Apsolutno da da. Vidjet ćete da ćemo pobijediti, on se kandidira protiv čovjeka koji želi ukinuti županije, pobijedit ćemo i u Splitu, i Zadru, i u dalmatinskim županijama. Vjerujem da su svi svjesni koliko je Dalmacija napredovala zadnjih godina. Sad radimo i na procjepljivanju...

O prijetnjama

Oštro osuđujem prijetnje, to ne smije biti dio kampanje, može komunikacija biti oštrija, ali ne tako...

Logika za mjere?

Logika je jasna, govorili su to iz Stožera. Nije isto ako ste unutra za stolom po epidemiološkim mjerama ili ste za stolom na nogama.

O djeci?

Meni je drago da su tu, što se tiče navijanja, želimo da navijaju za Hajduk...

Je li HDZ organizirao djecu?

Ne znam.

Prljava kampanja u Zagrebu?

Ja sam jučer govorio, pokušat ću pojasniti. Kampanja koja se služi lažima, difamacijom, vrijeđanjem, huškanjem je neprihvatljiva. Koja je razlika između Milanovićeve i Škorine retorike? Koja je razlika ako huškate obitelj, što je Milanović meni radio 2016.? Prevarant je Milanović, kao što je taj huškač odgovoran za prijavu Bugara MVEP-u zbog napada na troje bugarskih državljana. Ako je netko uradio nešto za Sjevernu Makedoniju, onda je to moja vlada... Ako se huškač pravi nevješt, nastane svašta. Onome tko zna, tu bozu prodavati neće i ne može.

Prije te izjave nije bilo napada na Bugare.

O uvođenju vojnog roka

Ministar je rekao da je krivo shvaćen, uvođenje vojnog roka neće biti.

Je li to najbolje što možete ponuditi? Boban i Mihanović?

Boban je pokazao da je kvalitetan izbor, da je sjajan župan i da će dobiti povjerenje. Smatram da je Vice Mihanović puno bolji kandidat nego njegov konkurent koji se na jedan vrlo arogantan i bahat način lovi znanja engleskog jezika. Vice ima potporu velikog broja birača.

Kakav je vaš stav o teorijskoj paradigmi rasta?

Te teme koje se tiču znanstvenog rada ćete razgovarati s njim.

O Ivoševiću i antisemitizmu

Zanimljivi stavovi.

Mihanović je tužio Index...

Ako netko iznosi neistine, to je mogućnost i pravo svakoga. Ja imam politiku da to ne radim.

Je li vam neugodno što Vice ne zna engleski?

On zna engleski.

Neka ga demonstrira.

Nije on tu da pokaže to.

Jeste li na godišnjem odmoru?

Ja sam jutros imao uži kabinet s dosta važnom točkom koja će biti na sjednici i o kojoj će se pričati godinama... Uvijek idem sa službenim autom na putovanja.

Što ćete nakon izbora ako rezultati ne budu zadovoljavajući?

Mi već sada imamo pobjede, vidjeli ste i naš rejting. Kad netko vodi vladu u ovakvim okolnostima, Agrokora, epidemija, brodogradilišta, potresa, nije loše imati 30 posto prema istraživanjima...

U Slavoniji se pretvarate u regionalnu stranku..

Ja to ne vidim.

Uskoro opširnije

Pročitajte više