VIDEO Plenković napao Grbina i Bauka zbog naknada: Zato je ovaj i uštedio toliko para

Foto: Igor Soban/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković, odgovarajući na pitanja novinara nakon predstavljanja mjera pomoći uslijed vala poskupljenja, napao je šefa SDP-a Peđu Grbina i SDP-ovog zastupnika Arsena Bauka. 

Napao ih je zbog informacije koja je izašla u javnost, da je Grbin uzimao naknadu za odvojeni život iako je njegova dugogodišnja partnerica, s kojom je od 2017. u braku, zaposlena u zagrebačkom KBC-u te živi s njim u Zagrebu te da je uzimao i putne troškove uz stan u Zagrebu. Uz to, objavljeno je i da je Bauku u 15 godina dužnosničkih funkcija na račun sjelo oko pet i pol milijuna kuna jer nikada nije promijenio prebivalište, koje je registrirano na Braču iako još od studija živi u Zagrebu, dakle gotovo 30 godina.

Plenković se osvrnuo na to, posebno napavši Bauka. 

 

"Pazite, Grbin je napao Frka-Petešića na Aktualnom satu. Napao je Frka-Petešića, koji radi kao pas. Bauk mu se smije da se treba od DORH-a provjeriti zašto nema nekretninu. A vidi njih danas. Gdje su vertikale moralne? Pa zato je ovaj (Bauk, op.a.) uštedio toliko para. Znači on, osim što pliva od Splita do Brača, uzimao je naknade, a tu su i žena i dijete. I što ćemo sad? Da je iz HDZ-a, bio bi rastrgan", govori Plenković.

Pročitajte više