VIDEO Plenković o Agrokoru: Nećemo dopustiti da nam određene pogreške zasjene veliki uspjeh

Foto: Igor Kralj/PIXSELL, Video: Sanja Padjen

PREDSJEDNIK HDZ-a Andrej Plenković govorio je danas, na saboru HDZ-a, između ostalog i o Agrokoru.

Reakcija vlade na krizu u Agrokoru bila je, rekao je, učinkovita i brza, imala je za cilj promijeniti na bolje poslovne prakse u Hrvatskoj.

"Ovaj slučaj treba iskoristiti da ojačamo osigurače koji bi trebali spriječiti ovakve sistemske rizike i da praksa neplaćanja ode u prošlost", rekao je Plenković. Uspjeh pravnog okvira bit će, uvjeren je, postizanje nagodbe vjerovnika.

Kaže kako je došlo do greški zbog kojih žali

"Naš jedini cilj je sačuvati opći interes hrvatskog gospodarstva i radna mjesta bez troška za porezne obveznike. Usvojeni zakon je kao dio stečajnih i insolvencijskih zakona članica EU i uskoro će postati i dio pravne stečevine EU. Za izradu tog zakonskog okvira imali smo samo nekoliko tjedana, a da ne stvaramo dodatno paniku u javnosti i gospodarskom tržištu. Nismo imali vremena za uobičajenu proceduru donošenja zakona od minimalno šest mjeseci", podsjetio je Plenković.

Nažalost, naglasio je, u brzini djelovanja dogodile su se i određene pogreške zbog kojih žali.

"Ali one nisu strateškog karaktera i neće utjecati na suštinu rješavanja problema i nećemo dozvoliti da nam zasjene velik uspjeh i odvažan politički potez", poručio je.

Neće, rekao je, dopustiti da politički kredibilitet vlade, HDZ-a i njega kao predsjednika vlade bilo tko dovodi u pitanje.

Pročitajte više