VIDEO Plenković pred kamerama kršio izbornu šutnju

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković glasao je na zagrebačkom Črnomercu.

Plenković se nije držao običaja da se u izjavama nakon glasanja tek kratko komentira izlaznost, potakne birače da izađu na izbore i da se ne šalju predizborne poruke.

"Danas je lijep dan, dobro smo raspoloženi i optimistični. Nadam se da će građani glasati za Hrvatsku u kojoj se poštuje Ustav i ustavni red, za Hrvatsku koja pripada zapadnom  i transatlantskom demokratskom krugu", izjavio je Plenković. 

Slao je još predizbornih poruka biračima kako bi ih usmjerio da glasaju za njega i njegovu stranku.

UŽIVO Premijer Andrej Plenković na biralištu

Posted by Index.hr on Tuesday, April 16, 2024

O izlaznosti je rekao: "Ja sam uvijek za to da što veći broj građana iskoristi svoje pravo. Izbori su jedan lijepi demokratski test na kojem možete vidjeti jeste li bili dobri i koliko možete biti bolji", rekao je. 

Pitali su ga novinari i zašto se vratio na pješački. "Poštujemo i Ustav i druge propise", rekao je Plenković.

Potom je jedno od novinarskih pitanja iskoristio da, izbornoj šutnji unatoč, nabraja ono što smatra uspjesima svoje vlade. 

"Lijepo je vidjeti da svi manjinski zastupnici dižu ruku za Zakon o hrvatskom jeziku", kazao je još tijekom dugog obraćanja koje se pretvorilo u Plenkovićevu presicu. 

"Bila je vrlo kratka kampanja, vrlo neobična, ali ne smijem to sad komentirati", rekao je nakon što je već raznim komentarima debelo izašao iz okvira onoga što smije komentirati na biralištu. 

Pročitajte više