VIDEO Plenković urlao i mahao rukama. Snimili smo ozarena lica njegovih obožavatelja

Foto: Index

HDZ je večeras na zagrebačkom Cvjetnom trgu održao završni skup uoči parlamentarnih izbora koji se održavaju za tri dana. Na skup su stigli šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković te brojni drugi istaknuti HDZ-ovci. 

Plenković je već tradicionalno dočekan uz pjesmu Eye of the Tiger, dok je okupljeno mnoštvo mahalo hrvatskim i HDZ-ovim zastavama. Plenković se probijao kroz masu, pri čemu se rukovao s građanima koji nisu skrivali oduševljenje. 

"Nositelj liste Hrvatske demokratske zajednice u 1. jedinici, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, aktualni i budući predsjednike vlade. Pozdravimo ga velikim pljeskom", poručila je voditelja skupa. Okupljeni su počeli pljeskati, a neki su neuspješno pokušali započeti skandiranje "Andrej, Andrej".

Obećao da nitko neće ucjenjivati HDZ

Plenković je sa smiješkom na licu podigao obje ruke visoko u zrak te u više navrata zapljeskao samom sebi. Kasnije se popeo na pozornicu i obratio okupljenima. Urlao je o "pobjedničkoj atmosferi" i "nikada jačem HDZ-u kojeg nitko neće moći ucjenjivati". Mnoštvo je te riječi dočekalo s povikom: "Tako je." Uslijedilo je skandiranje: "Pobjeda, pobjeda." 

Uspjeli smo snimiti ozarena lica okupljenih ljudi, mladih i starih, koji su očigledno zadovoljni rezultatima Plenkovićeve vladavine tijekom posljednjih osam godina.

 

Ne smetaju im optužnice protiv članova vlade: Borisa Miloševića, Darka Horvata, Tomislava Tolušića, Josipa Aladrovića, Lovre Kuščevića i Gabrijele Žalac. Ne smetaju im ni brojni drugi ministri koji su smijenjeni s dužnosti ili su sami podnijeli ostavku zbog afera. 

Ne smeta im Josipa Rimac iako je Plenković u jučerašnjem intervjuu sam priznao kako joj je pomogao da politički preživi nakon što je poražena na lokalnim izborima. Ne smeta im osuđeni nasilnik Alojz Tomašević koji se nedavno družio s HDZ-ovcima na svečanosti povodom obilježavanja Dana grada Požege, dok je Plenković držao govor.

Pročitajte više