VIDEO Počelo rastavljanje Zena, vlasnik se nada da će ipak ostati na Žnjanu

Foto i video: Dragan Miljuš/Index

TOMISLAV BURAZIN, ragbi reprezentativac i vlasnik beach kluba Zen, mora da se prilično iznenadio kada je jutros, nešto iza 9 sati stigao na splitski Žnjan. Sinoć je novinarima govorio kako njegov objekt ima uvjete da dobije poštedu od rušenja i kao dokaz za to predstavio je više od 20-ak dokumenata, među ostalim i lokacijsku dozvolu za pontone pred klubom.

No, danas je njegov Zen osvanuo ograđen žutom trakom, s 20-ak policajaca i jakom delegacijom Građevinske inspekcije. Iz Zena su se iznosile stvari, a nešto prije 10 sati počelo je i razmontiranje nekih fleksibilnijih dijelova građevine, koja je, kao i ostale, dobila rješenje o uklanjanju.

Burazin je sinoć pojašnjavao kako je u postupku da dobije građevinsku dozvolu te zbog toga moli za razumijevanje kako bi svoje projekt doveo do kraja. Čeka što će odlučiti Upravni sud kojem je predao tužbu za odgodu rješenja o rušenju.

 "Objekt može biti tri puta veći"

Tvrdi da je prema prostornom planu na tom području predviđena gradnja.

"Čekamo Upravni sud, hoće li zakazati ročište i dati odgodu. Zen je u građevnoj zoni i koristi 30 posto gabarita, objekt može biti tri puta veći. Odluka suda o odgodi nije protivna javnom interesu jer imamo pravomoćnu lokacijsku dozvolu i mogućnost dobivanja građevinske dozvole", kazao je novinarima Burazin.

Pitali su ga znali da žute trake oko objekta najavljuju dolazak bagera i rušenje.

"Ne znam što znače žute trake", odgovorio je Burazin.

Uputio se potom do inspektora. Porazgovarali su nekoliko minuta, a onda se Burazin uputio u objekt. Čini se da inspektori nisu pokazali razumijevanje za njegove argumente.

Pročitajte više