VIDEO Pogledajte Meloni nakon rukovanja s Macronom i Bidena kako pozdravlja Papu

Screenshot: Twitter

Svjetski lideri zadnjih su se par dana nalazili u Italiji na skupu G7 koji ugošćuje talijanska premijerka Giorgia Meloni.

Društvenim mrežama proširile su se danas snimke rukovanja francuskog predsjednika Emmanuela Macrona s talijanskom premijerkom Giorgiom Meloni. Naime, nakon što se rukovala s Macronom, Meloni je preokrenula očima, zbog čega se video odmah počeo šerati mrežama.

Jedan je korisnik na X-u to komentirao ovako: "Njene oči su pokazale ono što svi mislimo", drugi je napisao: "Čovječe, ovaj izraz lica ne mogu ni filteri sakriti..."

Meloni i Macron proteklih su dana imali neslaganja oko pitanja pobačaja. Meloni je odlučno protiv pobačaja, otkrivajući u nedavnoj autobiografiji da je njezina majka bila blizu toga da je pobaci.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da Francuska ne dijeli stavove o pobačaju s Italijom.

Susret Bidena i Pape

Zapaženo je prošao i susret američkog predsjednika Joea Bidena s Papom. Prilikom pozdravljanja Biden se čelom naslonio na Papino čelo.

Neki američki tabloidi pišu kako je Papa bio vrlo iznenađen takvim pozdravom, dok drugi pišu kako je takav pozdrav nekonvencionalan te krši sve protokole.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.