VIDEO Pogledajte policijsku potjeru u Splitu: Bježao kroz crveno, pobjegao im je

Foto, Video: Čitatelj Indexa

JUČER rano ujutro u Splitu je trajala policijska potjera za osobnim automobilom.

Kako nam je javio čitatelj, potjera se dogodila rano ujutro, a policija i zasad nepoznati vozač naganjali su se kroz Odeskinu, Žnjansku i Bračku ulicu, i to više krugova.

Na snimci se vidi kako jedan policijski automobil s upaljenom sirenom juri za crnim osobnim automobilom, ali ga ne uspijeva zaustaviti.

Zaustavili ga jer je prošao kroz crveno, a on psovao i pobjegao

Pitali smo policiju o ovom događaju. Kazali su nam kako je vozač prošao kroz crveno na semaforu. Vozilo je zaustavljeno, a vozač je počeo psovati policajcima te se dao u bijeg.

"Jučer ujutro, oko 05:40, tijekom obavljanja redovnih zadaća, policijski službenici su na križanju Dubrovačke ulice i Poljičke ceste u Splitu uočili osobno vozilo koje je prošlo križanjem dok je na semaforu bilo uključeno crveno svjetlo. Vozilo je zaustavljeno radi utvrđivanja identiteta i sankcioniranja vozača", kaže policija za Index.

No, onda je vozač počeo vrijeđati policajce te se dao u bijeg. Budući da je divljim bijegom ugrozio promet, policija je odustala od potjere jer, kako kažu, imaju njegov identitet te ga traže.

"Tijekom policijskog postupanja vozač je započeo s vrijeđanjem i psovanjem policijskih službenika te se dao u bijeg vozilom. Policijski službenici su krenuli za njim. Vozač je, bježeći od policije, na više križanja prošao kroz crveno svjetlo, ugrožavajući promet, zbog čega su policajci, a s obzirom na to da su ranije tijekom postupanja utvrdili identitet vozača, odustali su od daljnje potjere. Za navedenom osobom se traga. Po pronalasku osobe nad njom će biti provedeno kriminalističko istraživanje", kaže policija.

Pročitajte više