VIDEO Pogledajte što je medvjed u SAD-u napravio od auta u kojem je namirisao hranu

Screenshot: X

Colorado Parks and Wildlife (CPW), organizacija koja upravlja s 42 parka u saveznoj državi, objavila je snimku na kojoj jedan od njezinih službenika pušta medvjeda koji je bio zaglavljen u vozilu natrag u divljinu. Izdano je i upozorenje građanima da zaključavaju svoje automobile. 

Na snimci se čuje kako službenik govori: "Bježi odavde medo! Hej!". Službenik nastavlja snimati i nakon što je medvjed napustio vozilo. Kamera prikazuje veliku štetu koju je medvjed izazvao u unutrašnjosti automobila. Medvjed je kidao sjedala i jeo sve što je mogao pronaći, ostavljajući smeće posvuda, a na jednom od sjedala obavio je i veliku nuždu, piše CBS.

Medvjed nedavno napao zaštitara u Coloradu

Iz CPW-a su poručili da je to ono što medvjedi mogu učiniti automobilu kada su gladni i kada nanjuše hranu ostavljenu u vozilu. Inače, prošli mjesec su izvijestili kako je veliki crni medvjed napao zaštitara unutar odmarališta u Aspenu. Taj incident je također snimljen. 

Tada je medvjed ogrebao šokiranog zaštitara po leđima, nakon čega se ovaj spotaknuo na mala kolica s kotačima dok je pokušavao pobjeći. Zaštitar je pao na pod, ali i brzo ustao, dok se medvjed vratio na sve četiri noge i nastavio pregledavati kuhinju. 

Politika CPW-a je da ako se medvjed ponaša agresivno prema ljudskom biću, mora biti eutanaziran nakon što se pronađe. Podsjećaju da su crni medvjedi znatiželjni, inteligentni i vrlo domišljati. Istražit će sve moguće izvore hrane, osobito ako su gladni.

Pročitajte više