VIDEO Pogledajte susret Milanovića i Plenkovića. Premijer nije ni ustao

Ministar obrane Ivan Anušić čestitao je u utorak 33. obljetnicu Hrvatske vojske, Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske, poručivši kako nastavljaju graditi vojsku koja će uvijek biti spremna odgovoriti i odvratiti bilo kakvu primisao pretenzije na naš teritorij.

"Ponosni na 33 godine slavne povijesti Hrvatske vojske, nastale zahvaljujući dragovoljcima koji su se praktički bez naoružanja suprotstavili tada daleko nadmoćnijem agresoru, ponosni i na sustavno jačanje i modernizaciju hrvatske oružane sile, nastavljamo graditi i osnaživati Hrvatsku vojsku koja će u svakom trenutku biti spremna odgovoriti, ali i odvratiti bilo kakvu primisao pretenzije na naš teritorij", rekao je Anušić.

Hrvatska vojska gradila se u vihoru rata zahvaljujući dobrovoljačkim odredima, a nedavno smo proslavili 15. obljetnicu članstva u NATO-u gdje sa saveznicima pridonosimo svjetskom miru i sigurnosti, dodao je.

Osim Anušića, na svečanosti su bili Zoran Milanović i Andrej Plenković. Oni su po protokolu sjedili jedan blizu drugom te je neizbježan bio njihov susret. On je prošao bez pozdrava i rukovanja. Štoviše, Plenković se nije ni ustao dok je Milanović prolazio. Anušić je sjedio između njih.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.