VIDEO Pogledajte svađu Glasnovića i Splićanina Roberta Pilipovića: "Nemoj srat o čemu nemaš pojma"

Screenshot: Facebook

SPLIĆANIN Robert Pilipović široj je javnosti postao poznat kad je ljetos pred kamerama iskritizirao premijera Andreja Plenkovića. Bilo je to nakon katastrofalnog požara u okolici Splita. Plenković je stigao u posjet Žrnovnici, a Pilipović je svega par metara od njega u kamere rekao što misli o njemu.

Jučer je Pilipović, koji je u međuvremenu postao jedno od viđenijih lica Facebook inicijative "Vrijeme je da narod kaže DOSTA", otišao pred sabor.

"Jednostavno sam došao pred sabor zbog situacije u zemlji i zbog toga što su napravili od Hrvatske, naših života i budućnosti. Nisam planirao nikoga, svi zastupnici su mi bili mete razgovora, želio sam ih pitati zašto su napravili neke stvari koje su dovele do ove sitaucije. Tu je bilo sigurno desetak zastupnika koji su razgovarali sa mnom ili se na kraju svađali. Na kraju je to završilo s Plenkovićem koji je bio dva metra od mene. Ja sam ga upozorio da sam onaj momak iz Žrnovnice, ali nije imao hrabrosti", rekao je Pilipović u izjavi za Index.

Plenkoviću vikao da nema muda

Brojni HDZ-ovi zastupnici, vidljivo je to na više snimki koje je Pilipović objavio, nisu željeli stati pred Pilipovićevu kameru nakon maratonske sjednice.

"Sram vas bilo", vikao je Pilipović za nekima od njih.

U jednom trenutku Pilipović je pozvao Plenkovića koji je tada očito odlazio iz sabora.

"Gospodine Plenkoviću, ja sam onaj iz Žrnovnice, je li imate hrabrosti doći ovdje da vam postavim par pitanja", govorio je Pilipović. No, Plenković se nije zaustavio.


"Nemate muda, nemojte stata", vikao je Pilipović.

Glasnović se ipak zaustavio, ali se brzo iznervirao

Jedan od rijetkih koji se zaustavio bio je Željko Glasnović. Pilipović je nahvalio Glasnovićevu ulogu u ratu, no zastupniku koji predstavlja dijasporu nije se svidjelo pitanje o podršci vladi.

"Kako možete stati uz jedan HDZ i dignuti ruku za tu vladu?", pitao je Pilipović.

"O kome vi govorite", odgovorio je Glasnović.

"Pa ja mislim o vama", odgovorio je Pilipović.

"Nemoj mene zajebavat, to su teške riječi. Tko je digao glas, o čemu ti govoriš? Ja sam samostalni zastupnik", rekao je Glasnović kojeg je naljutilo kad je Pilipović rekao da je podrška HDZ-u veleizdaja.

"Ti nemaš pojma prijatelju", pravdao se Glasnović. Pilipović je inzistirao da kaže zašto nije digao ruku protiv Marića.

"Ja sam vodio HVO. Kad počneš blebetat, informiraj se. Ti nemaš pojma o čemu govoriš, blebetaš, informiraj se, nemoj zajebavat. Nemaš ti pojma. Ja prijatelju idem", govorio je Glasnović.

Pilipović je Glasnoviću rekao da  mu je velik broj članova obitelji izgubio život u Domovinskom ratu.

"Za moje koji su poginuli, glasajte protiv ovih šupaka", govorio je Pilipović. Glasnović je, naime, sabor napustio prije glasanja.


"Ti nemaš pojma. Ja sam vodio tri zborna područja, ti si balavac. Slušaj ovo, ti dođi jedan dan da ti odgovorim, sad nemam vremena, nemoj blebetat i srat o čemu nemaš pojma", rekao je Glasnović koji se vraćao više puta.

"Meni je pola familije poginulo u ovom ratu, vi mi govorite da sam komunista", vikao je Pilipović jer mu je Glasnović spomenuo da je SDP-ovac.

"To su jedni drugi zločinci", rekao je Pilipović o SDP-ovcima. Na kraju je on otišao od Glasnovića.
 

Pročitajte više