VIDEO Policija brutalno privela fotoreportera dok je Keleminec palio Novosti

Foto, video: Goran Stanzl/PIXSELL, Hina

OPSKURNI radikalni desničar, predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec danas je tijekom press konferencije kod sjedišta Srpskog narodnog vijeća ponovno spalio primjerak Novosti, a tijekom tog skupa policija je uhitila i renomiranog fotoreportera. 

Riječ je o fotoreporteru Željku Jelenskom koji se osim novinarskom bavi i umjetničkom fotografijom. Kako neslužbeno doznajemo, Jelenski je priveden zbog vrijeđanja policajaca, a na snimkama se vidi da je privođenje bilo prilično brutalno.

Fotoreporter se sukobio s muškarcem koji je bio u skupini s Kelemincem

Zbog toga su reagirali drugi fotoreporteri i snimatelji koji su upozorili policajce da su preagresivni te da je riječ o fotoreporteru. 

Iako sve okolnosti privođenja još uvijek nisu poznate, na snimkama se vidi i da se fotoreporter prvo sukobio s jednim muškarcem koji je bio u skupini s Kelemincem. U razgovoru s policijom Jelenski u jednom trenutku kaže da mu se taj muškarac unio u lice. Na snimkama se čuju i uvrede koje je fotoreporter uputio policajcima.

Policija je privela i Dražena Keleminca, a tek će se kriminalističkim istraživanjem utvrditi hoće li protiv njega biti podignuta prekršajna ili kaznena prijava.

Pročitajte više