VIDEO Policija objavila snimku dramatičnog spašavanja ljudi iz Kupe

Foto: Mup

Policija je spasila dva ilegalna migranta iz nabujale Kupe.

"Prilikom provođenja kompenzacijskih mjera policijski službenici Policijske postaje Duga Resa su danas, 1. prosinca, u 8.20 sati u naselju Prilišće, općina Netretić, na obali rijeke Kupe zatekli dva strana državljana te ih spriječili od ulaska u vodu i namjeri nezakonitog prelaska državne granice i ulaska u Republiku Sloveniju", objavila je policija.

"U tom trenutku uočavaju i druga dva strana državljana koji su se već nalazili u vodi, a kojima je prijetila opasnost od utapanja s obzirom na jaku struju i visinu vodostaja rijeke Kupe.

Jednog muškarca su policijski službenici sami uspjeli izvući na obalu dok drugom nisu mogli pomoći zbog njegove udaljenosti od obale.

Na engleskom jeziku davali su mu upute što mu čini dok ga ne dođe pomoć te su mu tom prilikom dobacivali uže kako bi se lakše držao za stablo u vodi gdje se nalazio", piše policija.

"Radi pružanja pomoći i spašavanja na mjesto događaja pozvani su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca koji su uz pomoć čamca u 8.50 sati izvukli muškarca na obalu gdje su mu djelatnici Hitne medicinske pomoći Karlovac pružili liječničku pomoć te ga prevezli u zdravstvenu ustanovu radi pothlađenosti", dodaje se.

Sva četvorica stranih državljana dovedena su u službene prostorije radi utvrđivanja zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj.

 

Pročitajte više